Opstartproblem

Løst
Dette emne indeholder 2 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 13 år, 2 måneder siden.
Oprettet af
Ove Petersen
Medlem

Problemet med min Pakard Bell windows XP er følgende: Periodisk starter den op med at vise sort skærm, en rød trekant i øverste venstre hjørne med hvid undertekst. For at komme videre må jeg taste F1-ENTER- og så vises – mdr.11 dag 20 år 2006. Efter opdatering af dato og tid taster jeg F10 og Enter starter computeren. Jeg er ikke erfaren computerbruger og startede den først op efter påske 2007. Den fungerede stabilt til juni 2009. Med hjælp fik jeg den igang ved før omtalte indtastning. (I perioder gik det med enkelte udfald ca.1år) Derefter kontaktede jeg Fona, hvor den er købt og fik det svar, at det var batteriet i bunden af stationær hartdisk, der var slidt ned, så mit valg var: rep.- ny eller leve med det. Jeg valgte det sidste og undrede mig over, at kunne starte op i f.eks en mdr. uden svigt på et nedslidt batteri. – Nu er der blot sket en forværring, så jeg skal bruge flere forsøg for at komme igang, dog hænder det at den starter “noirmalt”. Er der en løsning? Med hilsen Ove Schmidt

8/1- Da jeg 6/1 lukkede ned, meddelte Windows at den ikke kunne gemme alle data for filen E/System Volume Information/tracking.long.temp. Data er blevet mistet. Denne fejl kan siyldes en fejl i din computerhardware eller netværksforbindelsen. Prøv at gemme et andet sted. – Næste gangs opstart lykkedes efter 5 forsøg ved først nævnte metode. – Inden jeg lukkede ned, satte jeg Norton Quick Scan igang og sluttelig viste Windows beskeden, at et alvorligt problem var løst. Nu har den startet stabilt et par dage – Det er dog efter en fremgangsmetode, som startede for et par mdr. siden da den havde stået i dvale og jeg ville sætte den igang: MIDT på skærmen et krav om at den kun kunne startes op af brugeren med krav om adgangs-kode. – der gik et par dage, hvor jeg ikke kunne komme på skrivebord, f0rdi ingen af mine adgangskoder virkede. så trykkede jeg på OK uden kode & sådan har det fungeret siden (når det virker) ?

Da min computer havde været i brug ca. 1/2 år sep. 2007 “gik systemet ned” og alle instalationer samt mails og billeder gik tabt. Efter rensning og geninstalering købte jeg en Pacard Bell – Mobile External Hard Drive, Silver 250 GB i håb om at undgå lign. tab.

Suplplerende spørgsmål: Der er jævnlig tilsendt programopdateringer, men jeg har aldrig slettet noget. (kan det være et problem)?? f.eks. instalereds picasa i efteråret 2008 og er opdateret nogle gange – her komprineres ofte billeder,- men når jeg har været inde og læse mails og lukker ned medler Outlook Expres: at den vil komprimere for at give diskplads. dden starter og melder ret hurtig tilbage: Mappen bruges aktuelt af Outlook Express eller et andet program? Med venlig hilsen Ove Petersen

Hej Ove

Fona har formodentlig ret: Det lyder som om det lille batteri på bundkortet er ved at give op. Det sker desværre lovlig tidligt i computeres liv. Batteriet er formodentlig et fladt batteri af kviksølv-typen, og hvis du åbner computeren (husk at tage strømkablet fra), kan du sikkert finde det på bundkortet, pille det ud, og skaffe et tilsvarende.

Det andet problem er bekymrende – det lyder som om din harddisk har problemer. Det kan skyldes slitage, computeren er jo fire år gammel, og der begynder sliddet at kunne mærkes på harddiskene. En klog løsning at du har anskaffet en ekstern harddisk til sikkerhedskopiering, brug endelig den. Men din computer er ved at nå den alder, hvor udskiftning kan komme på tale.

Til det supplerende spørgsmål kan jeg berolige dig med, at det ikke er noget problem for computeren som sådan, med mindre din harddisk er ved at være fyldt op. Fejlmeldingen fra Outlook Express er underlig, men hvis programmet i øvrigt fungerer uden problemer, er der ikke umiddelbart grund til at gøre noget ved det.


Ove Petersen
Medlem

    Hej Henrik

    Jeg har købt ny  (hp) harddisk med windows 7, men problemet  med den gamle XP var som skrevt i dit indlæg nedslidt, og da jeg prøvede at installere det program som er så udførligt beskrevet nr. 17 – 2010 kom en advarsel frem,  så jeg ikke følte mig tryg ved at downlode programmet, og da back up på min externe harddisk ikke var ” i orden ” , kontaktde jeg TORPPIT & betalte  mig ud af probemerne. — Nu fungere det fint, bortset fra at jeg har en masse nyt jeg skal lære at bruge?

    Med venlig hilsen Ove Petersen   

    Forummet 'SIKKERHED' er lukket for nye emner og svar.