Privat på internettet

Løst
Dette emne indeholder 1 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af Komputer for alle: Redaktionen Komputer for alle: Redaktionen 14 år, 7 måneder siden.
Oprettet af
Kasper Overgaard
Medlem

Jeg skal giftes og vil gerne oprette en lille hjemmeside med informationer til mine bryllupsgæster om sted, program og gaveønsker. Men jeg vil helst ikke have, at mine kolleger og andre, der ikke er inviteret, falder over siden i søgemaskiner som Google. Jeg har plads til siden hos min internetudbyder og ved også, hvordan jeg lægger den op med FTP, men kan det lade sig gøre at skjule den?

Ja. Du skal oprette en tekstfi l og gemme den som Robots.txt i rod-mappen, hvor du har din hjemmeside. I teksten skal der stå:

User-agent: *

Disallow: /privat_data

Men

 

 

/privat_data

skal erstattes med navnet på den mappe, hvor din internetside ligger. Du kan også specifi kt skrive navnet på den enkelte hjemmeside (som for eksempel bryllup.html), hvis der er andet i mappen, som du gerne vil have, Google viser. Ved du, præcis hvad Googles søgerobot (eller en anden) hedder, kan du skrive det i stedet for stjernen, men stjernen fortæller alle søgerobotter, der overholder reglerne, at de skal gå udenom. Man kan altså desværre ikke bruge en Robots.txt til at forhindre spammere i at opsnappe e-mail-adresser fra hjemmesiden, da de er ligeglade med regler og standarder

Forummet 'SIKKERHED' er lukket for nye emner og svar.