Sikkerhed på offentlige netværk

Løst
Dette emne indeholder 2 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Christian Bugge Christian Bugge 10 år, 3 måneder siden.
Oprettet af
7799olsen
Abonnent

Spm. 1)

Jeg vil bare gerne vide, om jeg kan sikre min bærbar tilstrækkeligt med gratis software, når den ofte bruges på offentlige netværk?

Spm. 2)

Hvike nødvendige gratis programmer anses for bedst i dag?

Christian Bugge
Christian Bugge
Registreret bruger

    Svaret på dit første spørgsmål er ja.

    Det er ikke nødvendigvis mere usikkert at bruge din computer på et offentligt netværk end det er, at bruge den derhjemme og du kan nemt opnå et højt niveau af sikkerhed udelukkende ved hjælp af gratis programmer.

    Vi anbefaler blandt andet Avast! og Comodo Firewall. Du kan finde vores foretrukne sikkerhedsprogrammer på cd’en. 

    Når du benytter offentlige WiFi-netværk, skal du være opmærksom på, at de ofte er ukrypterede. Det vil sige, at al data, der sendes til og fra din computer i klar tekst, principielt kan “aflyttes” meget nemt. 

    Selvom trafik over offentlige WiFi’s tit er ukrypteret, opnås en bedre sikkerhed ved at bruge sikre webforbindelser (SSL). Det sker automatisk i det fleste sammehænge. 

    Hvis der står https: foran webadressen i browseren, er al data der sendes mellem dig og webstedet krypteret, typisk med 128bit nøgler, hvilket gør det nærmest umuligt for tredjepart (muligvis minus NSA) at afkode de krypterede data.

    Netbanker, NemID, Borger.dk, biblioteker og lignende bruger altid sikre webforbindelser. Det samme gælder langt de fleste webmail-udbydere og i det hele taget næsten alle websider der kræver, at du logger ind. 

    Selvom risikoen for hacker- og virusangreb er cirka den samme, om du benytter din computer ude eller hjemme, er risikoen for at få stjålet computeren noget større uden for hjemmets fire vægge.

    Hvis du opbevarer oplysninger, du ikke ønsker at dele med eventuelle tyveknægte, er det en god idea at bruge diskkryptering. 

    For at sikre dig yderligere, kan du bruge fx Prey (http://preyproject.com/), som giver dig mulighed for at finde din stjålne computer.


    7799olsen
    Abonnent

      Tusind tak til Christian.

      Det er lige det svar jeg har brug for. Jeg har både Avast  og Comodo instaleret, og alligevel har jeg tidligere fået advarsels pop ups, når jeg har logget på f.eks. campingpladsers netværk på f.eks. Kreta.

      Også tak for sammenligningen med risikoen for at miste den bærbare – og linket til Prey.:)

      Forummet 'SIKKERHED' er lukket for nye emner og svar.