sikkerhed til Android-telefon

Løst
Dette emne indeholder 2 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 12 år, 6 måneder siden.
Oprettet af
lambrecht
Abonnent

har netop erhvervet mig en Samsung Galaxy SII – og når jeg engang har fået sat mig ind i det meste, tror jeg, at jeg bliver rigtig glad for den.

jeg er i tvivl om sikkerhed – og programmer hertil. jeg kan købe et af 5 testede til mellem 250-300 kr om året. men har jeg brug for det?

jeg bruger ikke facebook, Itunes eller netbank på min mobil  – jeg vil kun installere få programmer fra Android Marked som Maps og naturprogrammer – så hvor meget har jeg brug for?

jeg har jo hos Samsung – en Samsung-konto, hvor man kan fjernstyre mobilen, tømme den, låse den  og tracke den, hvis den bliver væk, så…?

jeg har selvfølgelig en pinkode – men jeg må med skam bekende, at jeg har fjernet skærm-låsen igen, fordi det blev så besværligt

kommentarer og erfaringer modtages med glæde

Tillykke med din nye telefon. Jeg har selv overvejet at opgradere til netop den model, og har så småt fortrudt, at jeg har ikke har gjort det allerede 🙂

Sikkerhed på mobiltelefoner er et interessant emne. Android er en Linux-variant og derfor grundlæggende mere sikker end Windows, og jeg har ikke hørt om alvorlige udbrud af virus på de mange millioner Android-telefoner, der bruges rundt om i verden. Der var et tilfælde tilbage i januar, men det kom kun via uofficielle programkilder (ikke på Android Marketplace), så når du holder dig til det officielle programmarked, er der ingen grund til også at betale for en separat sikkerhedspakke til Android-telefonen.

Jeg bruger selv rigtig mange Apps, og har i forbindelse med mit F-Secure abonnement også beskyttelse til mobiltelefonen. Det ville jeg dog ikke betale for som en separat ydelse, og i perioder har jeg kørt helt uden sikkerhedsprogram, uden antydning af problemer.

Vil du gerne have aktiv beskyttelse på telefonen, vil jeg anbefale AVG’s gratis program (reklamefinansieret), som du kan finde på Android Marketplace:

https://market.android.com/details?id=com.antivirus&hl=da

Jeg illustrerer programmerne med et par skærmskud.


lambrecht
Abonnent

    tak Henrik

    det sidste vil jeg overveje!

    Forummet 'SIKKERHED' er lukket for nye emner og svar.