sikkerhedskopiering W 7

Løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af  sessan2 10 år, 6 måneder siden.
Oprettet af
havdrup
Abonnent

Har med stor interesse netop læst spørgsmål og svar i korrespondancen med Sessan.

Jeg (edb-mongol på 70 år) sikkerhedskopierer til ekstern harddisk, og gør det både med Windows system og computerens medfølgende system (Acer). Begge naturligvis via USB. Tidsforbruget er ikke noget egentligt problem, men forskellen i tid på kopiering af de 2 metoder er så forskellig fra samme computer via samme forbindelse til samme eksterne harddisk, at det giver anledning til undren. I Windows tilfældet tager det ca. 1½ time, medens det i Acers system kun taget 10 – 15 min. at køre sikkerhedskopi og systemafbildning. Hvilken forskel er der på disse systemer/kopier, og hvilken skal/kan jeg evt. vælge fra. Forbindelsen er USB 2, bestemt af den eksterne harddisk.


sessan2
Abonnent

    Hej havdrup!
    Dette er ikke noget svar til dig fra mig (sessan – også 70 år, og troede, at jeg kunne en masse indtil dette sikkerhedskopieringsproblem, som i grunden sikkert ikke er noget problem overhovedet, hvis man ved det).
    Dog synes jeg, at dit spørgsmål er godt. Jeg har aldrig tænkt på (vidst), at man også skal køre sikkerhedskopiering af systemafbildning!? Har selv en Acer Aspire, og troede, at PC’en automatisk kørte disse kopieringer, uden at man skulle spekulere på det.
    Så jeg vil følge dine eventuelle svar med stor interesse.


    havdrup
    Abonnent

      Hej sessan.

      Tak for interessen. En forskel på dig og mig er i hvert fald, at jeg ved, at jeg er “på Herrens mark” med det rent tekniske endda til trods for, at jeg allerede i 1971 arbejdede ved en edb-skærm. Når jeg skriver dette indlæg skyldes det, at min korrekturlæsning afslører en “trykfejl”. Der skal stå sikkerhedskopiering og systemafbildning, da det er 2 forskellige processer. Jeg retter teksten ind.

       

      Nu kender jeg ikke Acer-programmet, men hvis du vedlægger et par skærmskud af opsætningen, kan jeg se nærmere på, om du får det hele med.

      Der indgår en del faktorer her, blandt andet komprimering, så det kunne være interssant at sammenligne størrelsen på de to sikkerhedskopier, også med hvor meget plads, der er i brug på din computers partitioner.

      Det undrer mig dog ikke det fjerneste, at Windows’ backup er betydeligt langsommere end det program, der fulgte med computeren.

      Har computeren i øvrigt en USB3-port (typisk blå indvendigt)? Med den kan du tilkoble betydeligt hurtigere harddiske (4-6 gange).

      Forummet 'SIKKERHED' er lukket for nye emner og svar.