smart web search

Løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 10 år, 3 måneder siden.
Oprettet af
FinnK
Abonnent

Når jeg åbner explorer, kommer ’smart web search’ straks og overlapper. Der er nu kommet blinkende advarsler, som beder mig om at opdatere. Jeg er usikker. Disse advarsler giver måske yderligere inficering.

Gode hilsner

Finn

Du må under ingen omstændigheder tage disse advarsler alvorligt!

Smart Web Search er noget skidt, som du skal af med. Det gør du sådan:

1) Hent og kør AdwCleaner:

http://www.bleepingcomputer.com/download/adwcleaner/

Det vil finde Smart Web Search og muligvis andet skidt.

2) Kør en scanning med Malwarebytes’ Anti-Malware, der muligvis finder mere. Du finder Anti-Malware på vores CD i Sikkerhedscenteret.

3) Fjern Smart Web Search fra browserens udvidelse, liste over søgemaskiner mm. Jeg foretrækker at gøre den slags manuelt, men du kan også bruge Junkware Removal Tool til formålet:

http://www.bleepingcomputer.com/download/junkware-removal-tool/


FinnK
Abonnent

    Jeg har desværre ikke fået løst problemet. ‘Smart Web Search’ er der stadig, og nu har den helt overtaget, når jeg klikker på ‘Internet Eksplorer’. Dvs, at ‘Internet Eksplorer’ ikke virker.

    Jeg kan dog stadig komme på nettet via ‘Google’

    Jeg kørte punkterne 1) – 3). men åbnede ikke ‘Removal Tool’, idet jeg blot trykkede ’slet’ efter skanningen med ‘Malwarebytes Anti-Malware’.

    Inden jeg skrev mit spørgsmål , havde jeg desværre trykket på en af advarslerne. Det er måske her, min fejl ligger? Min usikkerhed er ikke blevet mindre.

    Gode hilsner

     

    Finn Kromose

     

     

     

     

    Jeg er kommet til at overse dit svar, det beklager jeg. Til sagen:

    Lad mig høre, hvad du præcist har brugt til oprydning – har du kørt AdwCleaner, og fjernede den noget? Malwarebytes fandt noget – hvor meget?

    Først vil jeg anbefale at opdatere de to programmer og køre dem igen. Der kommer hele tiden nye varianter af de skadelige programmer, så det er lidt af et våbenkapløb for oprydningsprogrammerne.

    Så er der Internet Explorer, her må vi gå systematisk frem:

    Først genvejen, du starter den fra. Højreklik på genvejen og vælg Egenskaber – mon der har sneget sig en uønsket, skjult startside ind der? Jeg vedlægger et skærmskud, der viser hvor det kan forekomme.

    Så er der den almindelige startside i IE, den finder du under Windows’ Internetindstillinger, fanebladet Generelt. Den skal være sat til en eller flere fornuftige sider, jfr. andet skærmskud.

    Også i Internetindstillinger, på fanebladet Avanceret, er der mulighed for at nulstille Internet Explorer – det fjerner mange fejl og uønskede indstillinger, uden at fjerne dine genveje mm. Se tredje skærmskud.

    Endelig skal du deaktivere og fjerne så mange tilføjelsesprogrammer som muligt. Det foregår i IE’s egne indtillinger, Administrer tilføjelsesprogrammer…

    Forummet 'SIKKERHED' er lukket for nye emner og svar.