Snap.do

Ikke løst
Dette emne indeholder 4 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 10 år, 7 måneder siden.
Oprettet af
inka
Medlem

Jeg har skiftet udbyder og derved mistet mine musikfiler.

Da jeg hentede download free studio 2013 og sørgede for at vifte alle flueben væk, således at jeg ikke fik uønkede programmer med.

Dog kom denne Snap. do og den overtog internet explore, crom og firefox. Jeg scannede den fulde version af Microsoft Security Essentials og senere Malwarebytes, et program blev fundet. Jeg genstartede og alt så fint ud, men ak kort efter var programmet tilbage.

Hvordan kommer jeg af med det.

Jeg tør jo ikke gå på min bak, sålænge jeg ikke kan slippe af med snap.do

Venlig hilsen

Inka

 

Lad mig starte med det beroligende: Det er ikke så slemt, som det ser ud til:

Programmet er generende, men ikke en stor sikkerhedsrisiko. Det prøver at få fat i reklameindtægter ved at erstatte din startside og din søgemaskine, men det er ikke en risiko for netbank og tilsvarende aktiviteter.

Programmet må være kommet ind sammen med et andet program, fx ved at der er valgt Express installation i stedet for Custom. Det ser vi ofte.

Gør sådan for at slippe af med det:

1) Se efter det i Windows’ funktion til at afinstallere programmer, og fjern det der. Ud over selve Snap.do skal du også finde og fjerne programmer fra Resoft Ltd.

2) Brug browserens administrations af udvidelser til at fjerne dens komponenter derfra. 

3) Scan computeren med Malwarebytes’ Anti-Malware


inka
Medlem

    Tak for dit hurtige svar.

    Jeg er glad for, at høre at programmet ikke er farligt og ja, du har ret, jeg har trykket Express, netop fordi jeg ville fjerne de der flueben der var aktive, før jeg hentede et program ned til at download musikfiler.

    Så lærte jeg det, det trykker jeg aldrig på mere. 

    Du skriver, at jeg også skal fjerne Resoft Ltd. Hvis du mener i fjern og tilføj, så er det der ikke. Eller er der et andet sted jeg skal lede?

    Før jeg skrev til Komputer for alle, havde jeg fjernet Snap.do i fjern og tilføj, scannet computeren med Malware og Microsoft security og SuperAntySpyware.

    Genstartet og gjort det engang til.

    Jeg har stadig Snap.do

    På forhånd tak.

    De venligste hilsner

    fra Inga Gadeberg

     

     

     

     

     

    Det ligger nok bare som genveje og søgemaskiner, hvilket er mere generende end skadeligt. Men der er en del arbejde i at rydde op efter det, det skal gøres browser for browser. I korte træk skal du:

    1) Fjerne de tilføjelser/udvidelser i browserne, der har med Snap.do elller Resoft at gøre, eller som i øvrigt virker mistænkelige.

    2) Gå ind i administration af søgemaskiner i hver browser, og fjern Snap.do fra listen – du kan i samme omgang fjerne andre søgemaskiner, du ikke bruger.

    3) Højreklik på genvejen til hver browser og se, om der har sneget sig en henvisning til Snap.do ind i Destinations-feltet – se skærmskud.

    Tak Henrik – dit gode og fyldestgørende svar har løst problemet med Snap do for mig. Havde forsøgt meget andet uden held, men dit svar var bare løsningen.:)

    Forummet 'SIKKERHED' er lukket for nye emner og svar.