trojansk hest, hva`nu ?

Ikke løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 11 år, 3 måneder siden.
Oprettet af
peru
Medlem

Hver gang jeg logger mig på nettet, dukker en ny browser med betegnelsen mocaflix op.  Jeg har ubevidst brugt den nogle gange og når det sker, får jeg ikke adgang eller jeg bliver sendt af omveje til den søgte website ! Det lader til at være en trojansk hest, som har inficeret computeren ???! Ihvertfald har mit antivirus ikke været meget bevendt i denne sammenhæng.

Har I i “komputer for alle” et program, som kan anbefales eller er jeg nødt til manuelt at forsøge at fjerne det, hvad jeg kan læse mig til, er det ikke “bare-lige”. Kan man hjælpe ?     mvh peru

 

Det er noget stads, du har fået i computeren. Den er ret ny, så jeg ved endnu ikke med sikkerhed, hvad der kan få has på den. Der findes en del manuelle vejledninger, men de er ret lange. Først vil jeg foreslå at prøve:

1) Malwarebytes’ Anti-malware, der ligger på Komputer for alles CD.

2) Windows Defender Offline, der kan hentes her:

http://windows.microsoft.com/da-DK/windows/what-is-windows-defender-offline

Sidstnævnte skal installeres på en USB-nøgle (alle filer slettes!) eller brændes til en CD/DVD, der så bruges til at starte computeren fra.

Hvis de automatiske værktøjer ikke fungerer, hjælper jeg med at komme igennem det manuelt. Lad mig høre, hvordan det går. 


peru
Medlem

    hej HRC, tak for svaret, selvom det var en temmelig frustrende èn af slagsen. Men altså: jeg havde både Avg – og Malwarebytes liggende, uden den store hjælp. Til gengæld downloadede jeg Glary- utilities, hvor jeg under Modules -System tools fandt Explorer assistent. Der fandt jeg på listen under Hijack rest. browser sitet: mocaflix,  –  som jeg slettede. Den har ikke vist sig siden!!!. Man har vel lov at være heldig…  og du slipper for besværet med at guide mig.             mvh  peru

    Glimrende at Glary Utilities kunne klare problemet, +1 til dem.

    Ja, der har været mange virus det seneste års tid, og traditionelle antivirus programmer har haft svært ved at følge med. Specielt Java har været et sikkerhedsproblem af dimensioner.

    AVG burde have fanget dette automatisk. Malwarebytes skal aktiveres manuelt, hvis det er den gratis udgave, du har. Windows Defender Offline er dog den grundigste metode overhovedet.

    Forummet 'SIKKERHED' er lukket for nye emner og svar.