Trussel eller penge fra Togo

Ikke løst
Dette emne indeholder 1 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af Christian Bugge Christian Bugge 9 år, 8 måneder siden.
Oprettet af
missetusalem
Abonnent

 

 

Handler mest om sikkerhed:

Dette brev er sendt til min email

 

Dear Hasselager

I am Attorney Benjamin Haga, Personal lawyer to late Engr. A.
Hasselager, a national of your country who died as an industrial
accident in his energy & gas exploration company on the 17/12/2006
here in my country Republic of Togo in Africa and after all
investigation even with the relevant embassy has yielded no results
showing that there is no living next of kin and you bear the same last
name with him.

I hereby solicitor for your immediate response and positive committed
efforts to facilitate the fund remittal of total sum of $10.5 Million
United States Dollars, before it get confiscated by the bank.

This fund was left behind with a bank by my late client. Upon your
positive response to this covenant, I will make all necessary
information known to you.

Please get back to me through my private email: (
[email protected] ) for more details.

Respectfully,
Attorney Benjamin Haga
From Lome-Togo.

—–
Ingen virus fundet i denne meddelelse.
Kontrolleret af AVG – http://www.avg.com
Version: 2014.0.4745 / Virusdatabase: 4007/8089 – Udgivelsesdato: 24-08-2014

 

Jeg går ud fra, at denne meddelelse i sig selv ikke er farlig. Dels fremgår det, at min virusskanner har frikendt brevet, men den er også røget i mit spam-filter. Jeg går også ud fra, at mailen kan blive liggende på min PC uden risiko. Hvis ikke, hvad er så risikoen? Ved at brug copy-paste og fabrikere dette WORD-dokument, er indholdet vel blevet grundigt vasket, eller skal vi forestille os, at skjulte koder kan gemmes som i de gode gamle dage, hvor budskabet lå gemt i teksten. Måske findes en moderne elektronisk variant af den gode gammeldags spionage?

Jeg vil nu spørge KFA, om det evt. kan være farligt at besvare mailen ved at skrive til den hotmail-adresse, der er angivet. Jeg bilder mig naturligvis ikke ind, at der er kød på de 10.5 millioner dollars, men muligheden for at klapse en svindler af har min udelte interesse. Da det eneste spor vi har, er denne adresse, vil jeg gerne have et råd om, hvad en frisk selvtægtsmand kan udrette. Jeg har den vidunderlige idé, at kriminalitetsbekæmpelse bør foregå i samarbejde med den plagede befolkning, et oldgammelt koncept, som jeg er fuldt ud klar over er tilsidesat i forstemmende grad i vor kulturkreds og i vore dage. Af samme grund er kriminaliteten vokset og vokset, og opklaringsprocenten dalet og dalet. Se tallene i Søndagsavisen sidste uge (15-17. august). Eks.: 11% af tyverierne opklares på Bornholm, hvilket er dansk rekord. 3 % i København.

Vedrørende det faktuelle, er det korrekt, at mit mellemnavn er Hasselager. Det er således klart, at et betydeligt stykke hjemmearbejde er udført af Togo-advokaten, der åbenbart er i besiddelse af en liste, der omfatter mennesker, der bærer navnet, samt deres email-adresser. Den liste gad jeg gerne se eller høre om. Jeg ville gerne selv bruge den i slægtsforskningsøjemed. Er der et forslag til den vej, han kan være gået. Har han måtte krakke sig vej frem? Jeg skal ikke lægge skjul på, at jeg er positiv stemt overfor åbenhed og offentlige lister. I gamle dage havde vi telefonbøgerne, i dag har vi ingenting. Men vi må misbruget til livs.

Altså: Lidt blandet fokus. Sikkerhed, slægtsforskning, tilgængelighed, bl.a. email-lister.

VH Tommy Jørgart, abonnent

 

 

 

Christian Bugge
Christian Bugge
Registreret bruger

    Ved at svare bekræfter du, at din mailadresse er i brug og ejes af en privatperson. På den måde kan du risikere at blive udsat for mere spam.

    Hvis du bruger Hotmail, er der ikke ingen direkte sikkerhedsrisiko forbundet med at svare, så længe du ikke åbner vedhæftede filer eller røber information om dig selv eller din computers konfiguration.

    Der er næppe nogen grund til at forvente, at svindlerens database indeholder information, du kan bruge i forbindelse med slægtsforskning.

    Hvorfra emailens afsender har dit navn og e-mail adresse, er svært at sige, men det er mest sandsynligt, at de stammer fra inbrud i andre systemer, hvor du har været registreret som bruger, eller fra en webside, hvor dit navn og e-mail adresse har figureret sammen.

    Der er mange der har øvet (ofte komisk) selvtægt på spammere og svindlere fra blandt andet Nigeria. Du kan se eksempler til inspiration og advarsel her: http://www.419eater.com/

    Forummet 'SIKKERHED' er lukket for nye emner og svar.