Virus i jpg filer ?

Løst
Dette emne indeholder 4 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 11 år, 7 måneder siden.
Oprettet af
xpk10
Medlem

Hej Forum

Spørgsmål:

Er der nogen der har oplevet “mønter” i filtypen JPG ?

jeg har flg. oplevelse på en del af mine JPG billeder: nogle er inficeret øjeblikkeligt (ikke i kamera kun hvis jeg importerer dem tilbage fra komputer), på andre breder det sig samt “smitter” til andre JPG filer- “mønterne” er meget forskellige både i antal, størrelse og gennemsigtighed, når man zoomer ind på dem er der på nogle konturer af et dødningehoved .    

Fakta

Alle inficerede billeder kommer fra forskellige kamera

Der er fuld virus beskyttelse på min komputer (norton/betalt) Efter indkøb af ny komputer er problemet der stadig (har jo flyttet filerne med) –

Spørgsmål:

Kan jeg sende et “inficeret” billede til jer som yderligere forklaring ??

Venligst SU

Ja, send gerne et billede, jeg er indforstået med risikoen – men tror i øvrigt, at der er noget andet på spil. Du kan vedhæfte en fil eller to til denne sag.

Det ville også være godt, om du tog et skærmskud med et eksempel eller to på skærmen, gemmer det som PNG, og vedhæfter til sagen her.


xpk10
Medlem

    Du har sikkert ret med hensyn til at der “noget andet” på spil – det er bare svært at pege på en mulighed  – troede også i starten at der var tale om en optisk fejl i kamera, men hælder nu mere til virus teorien. – hvis du kigger på billedet og zomer ind på “mønten” over huset kan du se det – PS: der er ikke noget klokketårn eller andet bagved, – troede egentlig jeg kunne sende flere … ville være mere forklarende. 


    xpk10
    Medlem

      Nyt billede

      Undskyld forsinkelsen, nu har jeg set på det:

      Pletterne ser ikke på nogen måde ud til at være tilføjet digitalt efter optagelsen, det ligner derimod vanddråber fanget af blitzen.

      Blandt andet observerer jeg at de er lettere gennemsigtige, at de ikke er skarpt adskilt fra baggrunden, at farverne og at der er let farveforvrængning i kanterne, svarende til den lys- og farvebrydning, der foregår i vand. 

      Forummet 'SIKKERHED' er lukket for nye emner og svar.