Virusprogram til tablet

Løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af  A.Thomsen 10 år, 9 måneder siden.
Oprettet af
A.Thomsen
Medlem

 

For at prøve et kig ind i ”den nye verden” købte jeg en tablet, en 7” Denver med et Android styresystem, mest for at starte i den billige ende. Det er så nyt, at jeg ikke endnu har kunnet finde ud af at få den til at logge på min trådløse server, hvilket også irriterer mig en del.

 

Men spørgsmålet er, hvordan sikre jeg den mod virus og lignende? Herhjemme har jeg en maskine med Vista, og en notebook med XP. De er begge sikret med F-Secure, men jeg har en ide om at Tabletten også bør have et sikkerhedssystem inden man begynder at rode rundt på internettet.

 


A.Thomsen
Medlem

    Tak for svaret, det skal prøves lige så snart jeg kan få den til at logge på herhjemme. Af en eller anden grund er der ikke problemer med at logge ind på vores lokale bibliotek, kun herhjemme. 

    Indtil nu har det ikke været strengt nødvendigt at have antivirus på Android-telefoner og tablets, men situationen er blevet værre. Bruger man kun programmer fra Google Play Store kan man stadig undvære antivirus, men installerer man programmer fra andre kilder, må det anbefales.

    Der er to grunde til at problemet er betydeligt mindre end i Windows:

    1) Android er en Linux-variant, der er sværere at inficere end Windows.

    2) Programmer installeres normalt fra Google Play, hvor de kontrolleres for problemer og ondskabsfulde programmer kan fjernes effektivt. I modsætning til i Windows er det ikke normalt at hente og installere programmer fra Internet.

    F-Secure er i øvrigt et af de (få) effektive antivirusprogrammer til Android.

    tips
    tips
    Registreret bruger

      .

      Forummet 'SIKKERHED' er lukket for nye emner og svar.