Virusscan Win 98

Løst
Dette emne indeholder 6 svar, har 4 stemmer og blev senest opdateret af Henning Rasmussen Henning Rasmussen 12 år, 1 måned siden.
Oprettet af
Leif 1952
Medlem

Jeg har et par gamle Win98 komputere med instalationer jeg helst ikke vil af med, jeg bruger dem på hjemmenetværk. man kan jo ikke få noget som helst sikkerhed til disse “Runestene” jeg har læst i bladet at bruge en af CD-Rom med UBUNTU og ClamWin for at virusscanne, men helt ærlig den løsning dur ikke på en gammel HD som selvfølgelig er fyldt til randen, har forsøgt dur ikke. Min nyere AcerAspire med Microsoft Security Essential installeret kan gøre det (tror jeg nok) Del c:drevet fra Win 98ern på netværket og skan den med en anden PC. med et opdateret virusprogram ?er der nogen der ved om det virker i virkeligheden.

Henning Rasmussen
Henning Rasmussen
Komputer for alle

    Hej Leif,

    Du burde kunne installere ClamWin direkte i Windows 98 – uden at gøre brug af Ubuntu som mellemregning. Den eneste begrænsning er at ClamWin ikke rummer en tjeneste, som konstant holder øje med systemet, så du må manuelt udføre en scanning fx en gang om ugen.

    http://www.clamwin.com/

    Til Hennings glimrende svar vil jeg tilføje, at virusscanning over netværk i bedste fald er en meget langsommelig affære. Det er langt bedre at bruge ClamWin lokalt.


    Leif 1952
    Medlem

      Hej Henrik,

      Jeg har prøvet, det ta´r en ½ time at skanne 9GB med Microsoft Security Essential, jeg ved bare ikke om det i virkeligheden virker? PCen har ikke været skannet i ca. 6 år og været på internette i det meste af sit lange liv, siden 1999 så jeg forventede at der var noget at sætte i karantæne, men det var der ikke.Jeg vil naturligvis gerne prøve ClamWin, men da mine komputere næsten altid er på lokalnetværk samtidig ser jeg det som smart bare at bestille den skanning i en pause. Så hvis i kan afklare for mig om det er en farbar vej ville det hjælpe. 

      Jo, det skal nok virke, men med et forbehold: MSE vil ikke analysere systemindstillingerne for tegn på virusangreb, for den ‘kender’ ikke Windows 98 indefra. Der vil blive søgt efter virusfiler, og det er slet ikke så galt.

      Og så en ekstra bonus for din gamle maskine: 

      Der findes i dag stort set ingen virus, der angriber Windows 98. Systemet er simpelthen for gammelt, og derfor er risikoen minimal.


      hlexa
      Registreret bruger

        Security by obscurity 🙂

        Security by obscurity

        MeLike 🙂

        Alternativt: Security through obsolence

        Forummet 'SIKKERHED' er lukket for nye emner og svar.