Virus/spyware

Løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 13 år, 2 måneder siden.
Oprettet af
jkk07160341
Registreret bruger

Der er dukket et popup vindue op på min PC med XP fra Ultr@VNC Server PropertyPage, som jeg hverken kan få væk ved at klikke på cancel eller det røde kryds. Der en masse forskellige rubrikker, der skal afkrydses og password er anført med prikker i 2 rubrikker. Ud over cancel knappen er der en OK og en apply knap, hvilke jeg ikke tør trykke på. Jeg har googlet Ultr@VNC Server og så vidt jeg kan forstå er det et program til fjernstyring af computere. Jeg har Norton og har kørt scanninger etc., men det har ikke fjernet det uønskede program. Jeg har søgt i stifinder/programmer for at finde og slette VNC, men det er der ikke.

Jeg håber, der er nogen der kan hjælpe mig med et program eller løsning, som kan fjerne dette popup vindue fra VNC

 

Det bliver interessant, det er nemlig ikke klart, om vi har at gøre med et lovligt program, der opfører sig dumt, eller en form for ondsindet program.

UltraVNC er, som du har fundet, et program til fjernstyring af computere, det har hjemmeside her:

http://www.uvnc.com

Den slags er naturligvis guf for hackere, så det er muligt, at der eksisterer en ond variant af det – jeg bemærker et snabel-a (@) i navnet, der ikke eksisterer i den legitime variant af programmet.

Men lad os først se på det som et legitimt program, der kan være installeret ved vanvare, sammen med et andet program o. lign. Hvis det er tilfældet, skal det optræde i Kontrolpanel under Programmer, og skal kunne fjernes derfra.

Den anden mulighed, at det er et ondsindet program, analyserer du bedst med Norton (som du har gjort) og med Malwarebytes’ Anti-Malware, der ligger på vores CD. Hvis de to ikke finder noget, er det formodentlig det lovlige program, der opfører sig underligt.

Prøv det – og hvis du har brug for mere hjællp, vil jeg anbefale at du tager et skærmskud og vedlægger dit næste svar i denne tråd. Det gør du ved at taste på Print Screen og derefter sætte billedet ind i et grafikprogram (eller Word, såmænd). Gem filen, vælg “TILFØJ NYT BILLEDE” herunder, klik på ‘Gennemse…’ og find frem til den fil, du har gemt. Klik til sidst på “Tilføj billede”.


jkk07160341
Registreret bruger

    Tak for et fyldestgørende svar.

    Imidlertid var jeg bange for, at det var et ondsindet program, hvorfor jeg søgte på Googl og fandt følgende program, som fjernede VNC.

    Det pågældende program er Exterminate-it (exterminate-it.com), som dog kostede USD 29,00, men det var pengene værd.


    bhc0069
    Registreret bruger

      Hej. En “skam” du måtte have pungen op for at få løst problemer, men dejligt at det lykkes. Jeg vil nok have prøvet at starter pc op i fejlsikret tilstand, (oftest F8 under opstart) og så skanne med et par onlineskanner, f.eks. panda activescan eller housecall. Tit får de så fat i noget af problemerne og man kan fjerne resten via sit normale antivirusprogram.

      Forummet 'SIKKERHED' er lukket for nye emner og svar.