Windows 8 og Antivirusprogrammer

Løst
Dette emne indeholder 2 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 10 år, 11 måneder siden.
Oprettet af
erik b rasmussen
Abonnent

Windows 8 er født med antivirusprogram ‘Windows Defender’ hvilket svarer  til den tidligere ‘Microsoft Security Essentials’. Sidstnævnte rost og anbefalet i flere numre af Komputer for Alle. Imidlertid forsøger coputerforretningernes sælgere så godt som altid at sælge en Norton, Bullguard eller andet virusprogram sammen med en ny computer med Windows 8.

Gamle garvede computer brugere kan afvise salgsforsøgene , men ’stakkels lille fru Hansen på 75 år’ tror det er vigtigt og bruger 500 kroner på noget unødvendigt. Eller er det fordi, Windows Defender ikke er god nok? Det vil Microsoft sikkert benægte. 2 Antiviusprogrammer på samme PC har aldrig været en god ide.

Er Windows Defender god nok eller skal man afinstallere den og installere for eks. en købt Norton?

 

Med venlig hilsen

Erik Berg Rasmussen

 

 

Det er et vanskeligt spørgsmål…

Microsoft Security Essentials / Windows Defender har været bagud i kapløbet på det seneste, men situationen skifter fra måned til måned.

Behovet afhænger også af ens computeradfærd:

Hvis man blot besøger netbanken, Krak.dk og Danmarks Radio, er der ikke grund til at investere i ekstra sikkerhedsprogrammer.

Bruger man derimod Google til at finde nye og spændende hjemmesider, programmer eller mere suspekt materiale, må det anbefales at have et mere avaneret sikkerhedsprogram eller to i computeren. Norton, Kaspersky og BitDefender er alle udmærkede valg.

Som du selv nævner, er det en rigtig dårlig idé at have to af den slags programmer installeret samtidig. Til gengæld vil jeg anbefale at supplere ethvert antivirus program med Malwarebytes’ Anti-Malware, der giver god ekstra sikkerhed.

Min filosoferer om emnet har også baggrund i at jeg er it koordinator for Ældre Sagen på Østerbro. De fleste af vores medlemmers brug af internette begrænser sig til de områder Du nævner. Så konklusionen må være, at Windows Defender i de fleste tilfælde vil være fuldt tilstrækkeligt.

 

Med venlig hilsen

 

Erik Berg Rasmussen

Forummet 'SIKKERHED' er lukket for nye emner og svar.