“Windows-virushjælp” på tlf.

Løst
Dette emne indeholder 7 svar, har 4 stemmer og blev senest opdateret af  guldberg75 12 år, 7 måneder siden.
Oprettet af
Susanne L
Medlem

I går blev jeg ringet op af en engelsktalende mand, der kendte mit efternavn og ville hjælpe mig af med en virus i Windows. Jeg skulle sætte mig ved computeren og følge hans instruks. Jeg havde netop haft vrøvl med min computer (langsom, musen frøs, problemer med lock-on) så jeg var ved at skanne den med Bullgard. Han ville ikke oplyse, hvor han ringede fra eller give mig et tlfnr. så jeg kunne ringe tilbage senere. Han var meget insisterende og mente ikke andre eksperter kunne hjælpe mig af med den virus, så nu måtte jeg selv tage ansvaret.  Var jeg udsat for et virusangreb pr. tlf.? Hvor har han mit navn fra? Har andre været udsat for det samme?


guldberg75
Medlem

    Hm, har aldrig hørt om den slags før.

    Jeg vil gætte på du var udsat for et forsøg på at få penge ud af dig, og du gjore klogt i ikke at gøre som han sagde.

    Han kunne få dit navn og tlf fra noget så simpelt som krak/de gule sider. Men, han kunne også ha haft adgang (hacket) din computer og læst dine cookies. Jeg har selv en masse af dem og der står garanteret i mange af dem mine personlige oplysninger.

    Hvis det var sket for mig ville jeg muligvis kopiere mine vigtige dokumenter og billeder ned på en usb nøgle og se det an. Sker det igen – specielt det med at din computer kører mærkbart langsomere inden tlf opkaldet, så ville jeg formatere min hard disk og installere windows igen for at være 100 på at der ikke er noget virus/orm osv liggende.

    Du skal aldrig nogen sinde betale for noget på nettet som du ikke selv søger. Ligemeget hvilke trusler du får – min kæreste fik selv engang nogle breve der truede med at få hende i ribers hvis ikke hun betalte for noget hun ikke havde fået, eller i hvert fald ikke havde bestilt med vilje. Det viste sig også at forbrugerstyrelsen kendte det såkaldte firma ganske godt.


    Tips3
    Medlem

                    Hvis at din computer indeholder virus og spion programmer.

       

      Ja så er det jo en alvorlig problem for dig, da de jo kan aflure alt du sidder og laver, og hvis at du i en mail har skrevet din navn og telefon nummer, ja så har de krimmineller jo ret let alle oplysninger om dig, også feks kreditkort oplysninger, så det er nu at du skal til og passe på, hvis at din computer er angrebet.

      Men du har da også lov til at leve i håbet, at vedkommende har fundet din navn og telefon nummer i en telefon bog, og som sådan er det jo et tilfælde.

       

      Hvordan kan en mand i Indien eller Kina feks finde frem til noget eller nogen i Danmark feks. og vide besked med et eller andet.

      Der foreligger jo også den mulighed at herboende personer laver noget fodarbejde, og sender en brev ( mail )  til kriminelle kammerater ude i den store verden, så ja verden er jo blevet ganske lille med internettet.

       

      Men tjek din computer ganske grundigt, så du ved besked.

       


      Susanne L
      Medlem

        Tak! Som mangeårig læser af Komputer for alle ER jeg meget forsigtig, og mine computere skulle være godt beskyttet, samtidig med at jeg aldrig åbner fremmede vedhæftede filer. Jeg var nysgerrig efter at vide, om andre havde fået lignende opkald.


        bhc0069
        Registreret bruger

          Hej Susanne

          Du har været ofre for en ny måde for “angreb”. Der har været aktikler og advarsler i medierne på det sidste.

          Det personen gerne vil er at få lov til at “overtage” kontrollen med din pc (via fjernstyring) og så installere han et eller andet på din pc, og vupti er det ikke din alene mere!!

          Vedr. at din pc er blevet langsom på det sidste, vil jeg også anbefale at du skanner din pc på kryds og tværs. og det i fejlsikret tilstand (tryk F8 under opstart) Og det skal ikke kun være Bullgard, men onlineskannere, se evt. på denne hjemmeside:

          http://www.spywarefri.dk/online-scannere/

          Jeg bruger selv Panda og Housecall, men der er mange andre!

          God fornøjelse

          Hilsen


          bhc0069
          Registreret bruger

            Hej igen.

            Nu skrev JP om din oplevelse – se dette link: http://epn.dk/teknologi2/computer/sikkerhed/article2554574.ece

            HIlsen


            Susanne L
            Medlem

              Tak! Det var jo interessant at læse. Håber ikke der er nogen der hopper på den.

               


              Tips3
              Medlem

                                Hvem i udlandet kan have oplysninger om os.

                                Og tænk særdeles meget på e-mail som er vidersendt hvorhen ????

                og hvor mange oplysninger der kan hvere gemt i en e-mail ???????????????

                 

                Og prøv lige den her på en række private mail fra venner og bekendte, og lur på hvor mange oplysninger i kan finde om jeres venner.

                         Højreklik på e-mail

                                               klik på egenskaber

                                                                    og klik på meddeleseskilde

                Og i kan måske finde den fulde navn, by og postnummer på vedkommender og naturligvis IP addresse, også feks hvilken styresystem og mail program som der er anvendt bla.

                 

                Så hvis at en bandit får fat i en rigtig god mail som er videre sendt, ja så kan de jo finde mange gode oplysninger forholdsvis let.

                 

                 

                Forummet 'SIKKERHED' er lukket for nye emner og svar.