Ændring af sprog i GoogleMaps

Løst
Dette emne indeholder 4 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  glibstrup898741 4 år, 3 måneder siden.
Oprettet af
glibstrup898741
Abonnent

Producent/mærke: Samsung
Modelnummer: Galaxy S7
Styresystem: Android
Evt. versionsnummer på styresystemet: 8.0.0
Dit spørgsmål: Når jeg går ind i Google Maps-app’en vil jeg gerne kunne “tale” til app’en og sige, hvilken destination jeg søger, og på den måde undgå af skrive destinationen. Jeg trykker på Mikrofon-ikonet, og jeg får et nyt Mikrofon-ikon samt teksten “Prøv at side noget”, og nederst står der desuden Italianio (Italia). Når jeg så siger navnet på en destination, er det aldrig lykkedes at få et korrekt svar (visning) på kortet – formentlig fordi sproget er sat Italiano (Italia).

Jeg har bl.a. via Google forsøgt at find ud af, hvordan man ændrer sproget til dansk – og der er masser af gode råd og fremgangsmåder. Jeg tror jeg har prøvet de fleste, men det er aldrig lykkedes for mig at få Google Maps til at “tale dansk”.
Jeg har også været inde på min Google-konto under Data og tilpasning, og her konstateret, at sproget står til Dansk (Danmark)

Er der en behjertet sjæl, der kan give mig et godt råd om, hvad jeg mon gør forkert, og hvordan jeg får Google Maps til at forstå dansk – eller er  jeg nødt til at melde mig til italiensk på aftenkursus næste vinter 😉  ?

På forhånd tak for hjælpen.

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    Det ligger i Indstillinger i Maps, men man skal grave lidt efter det. Gå ind i Indstillinger, og rul ned til Navigationsindstillinger. Vælg det, og derefter Valg af stemme. Her kan du vælge dansk.

    Italiensk er da et dejligt sprog, i øvrigt. Jeg havde det på gymnasiet 🙂


    glibstrup898741
    Abonnent

      Tak for dit svar, men også den variant har jeg tidligere forsøgt uden held. Jeg gav det dog et forsøg endnu en gang med præcis den fremgangsmåde, som du beskriver, men desværre uden det ønskede resultat. Der står godt nok “Dansk”  under ‘Valg af stemme’, i Navigationsindstillinger, men der står staddig Italiano (Italia) nederst, når jeg går ind via mikrofon-ikonet og vil indtale en destination. Og når jeg prøver at sige noget, skriver Google “Ikke forstået. Prøv at sige det igen.”  – Måske ender det med, at jeg må i gang med et aftenkursus i italiensk 😉

      P.S. Og jeg HAR genstartet telefonen.

      HenrikClausen
      HenrikClausen
      Komputer for alle

        Aha. Det må ligge i Google Assistenten, ikke i Maps. Det er gemt lidt af vejen i ‘Udforsk’ indstillingen. Google har en vejledning til det her:

        https://support.google.com/assistant/answer/7394513?co=GENIE.Platform%3DAndroid&hl=da

        Den kan faktisk håndtere op til tre sprog. Så den dag, du faktisk tager det sprogkursus, kan du uden videre tale til Assistenten på det nye, fine sprog 🙂

         


        glibstrup898741
        Abonnent

          Tror måske det er lettere, hvis jeg bare går i gang med det sprogkursus 🙂  ..  for selv om jeg fulgte dine anvisninger og Googles vejledning, så hjalp det lige lidt –  der står stadig Italiano (Italia) nederst på det billede der kommer frem, når jeg trykker på mikrofon-ikonet i øverste højre hjørne på GoggleMaps. I de forskellige indstillingsmuligheder står der DANSK overalt, så det er måske bare Maps, der er ikke er helt samarbejdsvillig.

          Men jeg har måske alligevel fundet en løsning. Når jeg åbner Google Maps og herefter holder knappen HJEM nede i 2-3 sekunder, så får jeg i bunden af skærmen de fire farvede prikker, der “giver udslag”, når man taler. Hvis jeg her f.eks. siger “Ruten til Havnegade i Esbjerg”, så svarer Google mig i tale (på dansk) “Den bedste måde at komme til Havnegade i Esbjerg i bil er via  ……….” og samtidig vises ruten på Maps. Et hurtigt tryk på selve dette kort med ruten ændrer kortet,  så telefonens kort nu bliver et egentlig GPS-kort med mulighed for at få kørselsinformationer (på dansk), og det var jo egentlig bare alt det, jeg gerne ville have haft direkte via mikrofon-ikonet i Google Maps – uden diverse svinkeærinder 🙂

          Mange tak for din hjælp og også tak for din humoristiske tilgang til mine sprogkursusovervejelser .. var det ikke Victor Borge der sagde, at smilet er den korteste afstand mellem to mennesker ?  🙂

          Forummet 'SMARTPHONES OG TABLETS' er lukket for nye emner og svar.