Android – Forhåndsinstallerede apps

Løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henning Rasmussen Henning Rasmussen 8 år, 3 måneder siden.
Oprettet af
Lisbeth Toft
Medlem

På min HTC One Mini smartphone fra november 2013 er der en del forhåndsinstallerede apps, som jeg gerne vil af med. Er det muligt at afinstallere dem, eller må man nøjes med at deaktivere dem?

Når der er opdateringer til disse apps beder de typisk om tilladelse til dit og dat, og når jeg ikke har brug for dem, vil jeg ikke give tilladelserne. Derfor afviser jeg de opdateringer, der kommer. Udgør det en sikkerhedsrisiko at jeg ikke opdaterer dem?

Henning Rasmussen
Henning Rasmussen
Komputer for alle

    Hej Lisbeth,

    Du kan desværre ikke helt fjerne de forinstallerede apps – men du kan deaktivere dem og fjerne alle deres data. Dermed startes de slet ikke, når telefonen tændes, og de bruger kun minimalt plads. Det har jeg selv gjort på min telefon.

    Hvis du derimod vælger at lade appene være aktive, men ikke opdatere dem, risikerer du potentielt at lade et sikkerhedshul være åbent på din telefon. Jeg anbefaler i stedet at du deaktiverer dem.

     

     


    Lisbeth Toft
    Medlem

      Hej Henning

      Tak for svaret. Jeg synes også at jeg havde deaktiveret nogle af appene, uden at det stoppede strømmen af opdateringer, men jeg har måske ikke gjort det rigtigt. Når man vil ind og redigere disse ‘tvungne’ apps får man mulighederne: Tving til at standse – Deaktiver – Afinstaller opdateringer. Skal man gøre alle 3 ting? Jeg har f.eks. en deaktiveret app, hvor jeg har 2 muligheder: “Aktiver” og “Afinstaller opdateringer”. Hvis man afinstallerer opdateringerne (og selvfølgelig lader være med at trykke på Aktiver), så vil man ikke mærke mere til appen?

      Henning Rasmussen
      Henning Rasmussen
      Komputer for alle

        Hej Lisbeth,

        Ja. Først skal du tvinge den til at standse. Derefter fjerne dens opdateringer og så deaktivere den. Genstart derefter telefonen. Ja, du kan roligt fjerne opdateringerne fra de deaktivere apps – og du burde ikke høre mere til dem.

        Forummet 'SMARTPHONES OG TABLETS' er lukket for nye emner og svar.