Android tablet ctr. Ipad

Løst
Dette emne indeholder 1 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 4 år siden.
Oprettet af
olkgvdnetdk
Abonnent

Jeg har en gammel (2014) Lenovo 10 ” tablet, men overvejer at købe en ny. Den er blevet noget langsom og der er flere programmer der ikke kan køre i styresystemet ver. 4.4

Som jeg opfatter det, så tillades det ikke at opdatere styresystemet højere end den ver. den er født med. Bland andet vil man sikkert gerne have, at folk køber nye.

Hvordan er det med styresystemet i en Ipad. Er det også begrænset af den version den er født med.

Er der nogen der ved noget om det ?

Mvh Ole

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    Hej Ole

    Det var en ældre tablet – jeg har såmænd også haft en Lenovo Yoga Tab fra cirka det tidspunkt. Og har nogle erfaringer med opdateringer:

    Det er rigtigt, at Android-udstyr ikke kan opdateres endeløst, men typisk kommer der faktisk opdateringer til omkring to hovedversioner af Android. Hvor mange opdateringer, der kommer, er op til de enkelte producenter – typisk vil deres topmodeller få flere opdateringer end de billige.

    Årsagen til begrænsningen er dog primært teknisk, ikke at de prøver at presse folk til at købe nyt:

    • Dels kan de nye Android-versioner kræve funktioner, som selve telefonen ikke har.
    • Og dels skal producenterne selv bekoste opdateringerne, da de er tilpasset hver model. Det er ikke trivielt at få de nye Android-versioner tilpasset de konkrete modeller, derfor stopper det på et tidspunkt.

    Apple har så betydeligt bedre kontrol med, hvordan iPhone/iPad kan opdateres. Her er det typisk, at de kan få nye versioner af iOS i 4-5 åt. Det er længere end typiske Android-enheder, men egentlig ikke dramatisk længere. For de underliggende udfordringer er sådan set de samme.

    Jeg håber, det afklarede valgmulighederne?

    Forummet 'SMARTPHONES OG TABLETS' er lukket for nye emner og svar.