Antivirus på tablet?

Løst
Dette emne indeholder 4 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af  Anonym 5 år, 1 måned siden.
Oprettet af
Anonym

Producent/mærke:Denver
Modelnummer:TAQ-70332
Styresystem:Android 8.1
Evt. versionsnummer på styresystemet:
Dit spørgsmål:

Jeg har købt en billig tablet hos Harald Nyborg: Denver TAQ-70332 med Android 8.1 for at kunne læse bøger på nettet. Jeg har fundet nogle gratis steder at hente bøger: Bibliotekets ”netreolen” og youSee’s ”Bookmate.”

Tabletten skal vel beskyttes med antivirusprogrammer? På min stationære computer bruger jeg Bitdefender og Iobit Malware Fighter. Skal jeg bruge de samme på tabletten? Man skal jo tænke på strømforbruget.

Jeg har ingen erfaring med brugen af tablets eller moderne telefoner. Jeg er en ældre herre, der hidtil kun har brugt stationær computer og en mobiltelefon, der kun kan bruges til at ringe og til sms. Jeg må dog lige tilføje, at jeg har stor erfaring med computere, idet jeg købte min første computer i 1992, og jeg har abonneret på Komputer for alle siden 2002. Det har jeg haft overordentlig stor glæde af!

Jeg har abonnement hos youSee. Yder de tilstrækkelig beskyttelse på trådløs forbindelse, så jeg ikke behøver at installere antivirus?


finnh
Abonnent

    Virus og ondsindede programmer kommer ind via mails, sms og useriøse hjemmesider.

    Så hvis du kun bruger tabletten som e-bogslæser ville jeg ikke bekymre mig om antivirusprorammer. Men hvis du høre til den nysgerrige type som lige skal se hvad der står i mails fra vidt fremmede mennesker eller tror på mailadvarsler om at dit dankort er spærret er det en anden sag. Så ville jeg spørge YouSee, om de har et godt antivirusprogram til android i deres abonnement. Det hører med i billedet, at android ikke er så truet som PC, og at jeg selv bruger min androidtablet til alt muligt, og endnu ikke har fået taget mig sammen til at finde et godt og gratis antivirusprogram uden reklamer, selv om fagblade anbefaler det mere og mere. Men jeg undgår helt mails fra ukendte og diverse advarsler, som ikke kommer via e-boks eller min netbank.

    mvh

    Finn


    Anonym

      Hej finnh

      Tak for dit svar.

      Jeg vil stole på din oplysning og undlade at installere antivirusprogram på min tablet, da det muligvis bruger strøm fra batteriet, og det skal oplades ret ofte. Jeg vil udelukkende bruge den til at læse e-bøger. Jeg installerer ikke mail-program på den, så der burde ikke være overhængende fare for kriminelle angreb.

      Mvh Peter

      HenrikClausen
      HenrikClausen
      Komputer for alle

        Hej Finn og Peter

        Jeg er enig – til den slags begrænset brug er antivirus ganske overflødigt. God fornøjelse med bøgerne 🙂


        Anonym

          Hej Henrik

          Mange tak   🙂

          Hilsen Peter

          Forummet 'SMARTPHONES OG TABLETS' er lukket for nye emner og svar.