Billeder på SD-kort

Løst
Dette emne indeholder 2 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af jan larsen jan larsen 9 år, 8 måneder siden.
Oprettet af
GertHP
Abonnent

Jeg har før haft stor glæde af dette forum med hensyn til problemer med forskellige pc’ere. Nu prøver jeg om I kan hjælpe mig med min smartphone.

Jeg har for 1½ år siden købt en Samsung Galaxy SII Plus smartphone og har haft stor glæde af den – især efter at vores søn hjalp mig i gang med at brugen den. Der er isat et micro SD kort på 64GB, så der er god plads dér især til billeder og musik, hvor jeg har en pæn del af sidstnævnte. Vores søn har også oprindeligt hjulpet mig med at sikre, at når jeg tager billeder med standardsoftwaren på telefonen, så havner resultatet på SD kortet.

Her i går var der så en ny version af Android klar til telefonen og den downloadede jeg og installerede. Derefter kunne jeg ikke få noget fornuftigt frem fra SD-kortet – hverken billeder eller musik. Så jeg valgte at formattere SD kortet og det er sidenhen lykkedes mig at få reetableret min musik på SD kortet (synkroniseret / opdateret via Windows Media Player), så den side af sagen er på plads igen.

Men når jeg tager et billede, bliver det nu lagret på selve telefonen og ikke på SD-kortet. Jeg har søgt dybt og længe under indstillinger diverse steder (både generelt og under “billeder” samt under “camera”) uden at kunne finde hen til det sted, hvor jeg kan vælge SD-kortet som lagerenhed i stedet for telefonens memory. Det er kun lykkedes mig at lave mapper til billeder, videoer og dokumenter på SD-kortet, men det har ingen effekt haft, når jeg tager et billede med standard-cameraet – det havner fortsat på telefonen og ikke på SD-kortet.

Hvordan får jeg skiftet standardmappen for billeder fra at ligge på telefonen og til at ligge på SD-kortet?

Teknisk er telefonen en GT-I9105P med Android 4.2.2. Baseversion er I9105PXXUBNG2 og Kerneversion er 3.0.31-2705991 med build nr. JDQ39.I9105PXXUBNG1.

På forhånd tak for enhver for for svar.

Mange venlige hilsner

Gert Holm-Petersen

jan larsen
jan larsen
Supporter

    Hmm… nu har ikke lige den model på hånden, men til gengæld to andre Ssamsung’er med samme styresystem (Slll og Xcover 2) og de fungerer ens på det område, så jeg vil tro din også gør (bør) det.

    Når man åbner for cameraet findes et tandhjul oppe i venstre hjørne – tryk på det – nu kommer der en boks frem med en hel del indstillinger, men du kan kun se de første seks-syv stykker til en start – rul nu med fingeren (svirp opad med fingeren) til du kommer næsten ned i bunden af rullelisten til der står ‘lagring’ – ved tryk på ‘lagring’ for du mulighed for at vælge om dine billeder skal lagres på enheden eller på et SD-kort


    GertHP
    Abonnent

      Hej Jan

      Tusind tak for svaret. Jeg føler mig lidt dum, da jeg har været inde på “tandhjulet” flere gange, men uden at svirpe ned til bunden. Men nu er den sag også på plads. Endnu en gang tak for det overordentlig hurtige svar.

      De venligste hilsner

      Gert Holm-Petersen

      Forummet 'SMARTPHONES OG TABLETS' er lukket for nye emner og svar.