Imitation is the greatest compliment

Ikke løst
Dette emne indeholder 0 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af  hlexa 11 år siden.
Oprettet af
hlexa
Registreret bruger

At blive efterlignet – især af ens konkurrent – må være den største kompliment som et firma kan få.

Med Microsoft Surface – herefter kaldet Surfjæs – har Apple Computer fået sådan et største kompliment fra sin konkurrent.

Allerede et halvt år efter jag havde købt min Macbook med OS X Leopard (10.5.x) i marts 2009 kunne jeg købe efterfølgeren til Leopard, Snow Leopard Retail (10.6) for lidt over 200,- kr i Elgiganten.

(Apple bruger kattenavne til sine OS X versioner)

Det var en uhørt lav pris. Et år forinden havde jeg anskaffet en brugt Leopard Retail til 500,- kr. Jeg tror prisen for en ny original Leopard Retail var 1.200,- kr.

Hvad var det der forgik?

Joh, med Snow Leopard havde Apple nu sneget en online indkøbsportal ned på deres kunders computer, App Store. Man kan ikke bruge Leopard til App Store. Det virker først med efterfølgeren Snow Leopard. Og den var som sagt uhyr billig.

Man kan heller ikke købe efterfølgerne til Snow Leopard, OS X 10.7.x Lion og OS X 10.8.x Mountain Lion til sin Mac i en butik. Man er nød til at handle i App Store.

De sælger meget mere end OS. Apps, musik og film for at nævne et par eller tre. For at handle, skal du give oplysninger om dit betalingskort, så kan du bare klikke “køb” og downloade, og så bliver beløbet trukket – helt automatisk.

Det er der flere der har oplevet, hvor de har ladet deres børn lege med deres smartphone, og hvor børnene har peget på “ja” til at få flere spilbaner. Det blev forældrene ikke begejstret for, når de så kontoudskriften fra banken.

Og hvad har Microsoft gjort med Windows 8 og deres Surfjæs med Windows 8 RT?

Det samme som Apple. I januar og februar i år kunne man købe Windows 8 Pro (styresystemet) til lige under 500,- kr i butikkerne. En uhørt lav pris!

Og Microsoft gør det samme som Apple, sniger en online indkøbsportal ned på deres kunders computer. Fuldstændig lissom Apple.

Er det godt?

Forummet 'SMARTPHONES OG TABLETS' er lukket for nye emner og svar.