Programmeringssprog

Løst
Dette emne indeholder 4 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 10 år, 2 måneder siden.
Oprettet af
johslind
Medlem

Jeg har lavet nogle ordbøger til burmesiske flygtninge. De kan bruges online på chinidanmark.dk. Nu er spørgsmålet, om det er muligt at lave en applikation, så at de også kan bruges offline på brugernes smartphones. Hvilket programmeringssprog kan man anvende? Det bør være anvendeligt på alle typer smartphones. – Jeg magter så nogenlunde javascript i forbindelse med en browser, men ved ikke noget om, hvordan man når derfra til at lave en applikation til smartphones. Faktisk ved jeg stort set ingenting om smartphones.

Nu findes der jo tre forskellige systemer, hvoraf jeg ved mest om Android. Her vil jeg foreslå to forskellige muligheder, en gratis og en ikke helt billig:

1) Den gratis løsning er at programmer i Java på Eclipse, der kan hentes her:

https://www.eclipse.org/downloads/

Det kræver også et Android SDK, der ligger her:

http://developer.android.com/sdk/index.html

Det er den manuelle fremgangsmåde, hvor du selv skal holde styr på ret mange aspekter af programudviklingen. Der er masser af frit tilgængelig dokumentation og bøger om Android-udvikling, et ganske omfattende emne.

2) Hvis du vil have den lette (og kostbare) vej til at udvikle både Android og iOS (Apple) på én gang, findes der faktisk en Delphi til formålet:

https://store.embarcadero.com/542/purl-dbanner

Men det er ikke billigt – det koster over 10.000 kroner at få de nødvendige komponenter, medmindre du har en Delphi XE at opgradere fra.

Detil kommer mindre udgifter til at oprette udviklerkonti hos Google/Apple.


johslind
Medlem

    Jeg vil nok foretrække den gratis løsning.
    Bare et spørgsmål mere: Kan android bruges til alle slags smartphones?

    Android er det mest udbredte styresystem til smartphones, men Apple bruger et andet (iOS) på iPhone – så nej.

    Eclipse er en stor mundfuld for de fleste, det er ret komplekst.

    I sammenhængen – hvis det ikke var for behovet for offline brug – ville jeg anbefale en simplere løsning, nemlig en ny hjemmeside skrevet i HTML5 og JavaScript. Her kan du tage forbehold for forskellige skærmstørrelser via metatags, og siderne vil som udgangspunkt fungerer på alle smartphones.


    johslind
    Medlem

      Det var netop noget i den retning, jeg havde håbet på. Med en almindelig PC kan man jo med sin browser hente en html-fil, der ligger på harddisken; man kan åbenbart ikke gøre noget tilsvarende på en iPhone. Så jeg opgiver bare projektet. Men tak for de fyldestgørende svar.

      Forummet 'SMARTPHONES OG TABLETS' er lukket for nye emner og svar.