Roaming – dataforbrug i udlandet

Løst
Dette emne indeholder 1 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af Tao Tao 9 år, 11 måneder siden.
Oprettet af
Lisbeth Toft
Medlem

Jeg skal til USA på sommerferie, og telefonen skal med; jeg har med interesse læst artiklen “Få mobilen på nettet i udlandet” i nr. 9, men er stadig lidt usikker på dataforbrug/roaming. Men da jeg primært bruger telefonen til SMS og samtaler har jeg tænkt mig at slå mobildata og roaming fra. Er jeg så ikke sikker på, at telefonen ikke bruger data? Hvis jeg endelig vil tjekke mails, kan jeg vel koble mig på hotellets Wi-Fi, som jeg formoder er (næsten) gratis.

Så mit spørgsmål er altså 1: Er jeg sikker på ikke at få en ekstraregning for data, når jeg slår mobildata og roaming fra i telefonens indstillinger, og 2: Hotelellernes Wi-fi er til helt andre priser end roaming.

Tao
Tao
Supporter

    Hej Lisbeth Toft,

    1) DATAROAMING

    Hvis du slår mobildata og roaming fra, så vil du smartphone ikke bruge den data, som du har købt i dit abonnement og som du normalt bruger herhjemme: http://kundeservice.tdc.dk/privat/faq.php?id=31613

    2) WiFi

    Du har forstået dette helt rigtigt. WiFi giver dig også adgang til internettet, men det er på en helt anden måde. Dette er gratis for dig, der kobler dig på det (med mindre andet selvfølgelig er oplyst af hotellet).

    WiFi er hurtigere forbindelse end mobildata og det er det trådløse netværk, du kender fra dit eget hjem. Du kan også bruge WiFi på din PC. Nogen steder i USA tager hoteller dog penge for WiFi, men dette afregnes direkte med hotellet og bliver ikke en del af din hotelregning. På mange restauranter, caféer osv. findes gratis WiFi – du kan altid finde det på Starbucks, McDonald’s osv.

    God rejse! 

    Forummet 'SMARTPHONES OG TABLETS' er lukket for nye emner og svar.