Er Windows 11 noget for mig?

Løst
Dette emne indeholder 2 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 2 år, 10 måneder siden.
Oprettet af
signesfar
Abonnent

Min pc har en fuldt opdateret Windows 10/64-version.

Jeg har lige kørt ” Windows PC Health Check”, som på dansk bliver til ”Tilstandskontrol for Windows-pc” ved installation. Jeg var selvfølgelig interesseret i at undersøge, om min pc kan køre Windows 11.

Den korte besked er, at det kan den ikke. Så undersøgte jeg systemkravene for at forstå beskeden bedre. Det gik fint indtil ”TMP”. Hvad er det, og hvor ligger det evt. på min pc? Næste: Hvordan kontrollerer jeg, at jeg har ”DirectX 12”? Sidste: Hvad er ”S-tilstand”? Jeg prøvede at klikke på linket, hvorefter min computer gik ned og genstartede.

Når jeg som rimeligt rutineret bruger ikke engang kan finde det mest basale for at undersøge, om min pc kan køre Windows 11, så giver det ikke mening, at jeg begiver mig ind i ”Funktionsspecifikke krav til Windows 11” og andre spidsfindigheder.

Alt dette bliver til to spørgsmål:

1. Jeg vil gerne have besvaret de tre spørgsmål, jeg har nævnt ovenfor.

2. Jeg håber meget, at Kfa vil gennemgå kravene til Windows 11, så alle kan følge med og vurdere, om ens pc kan køre systemet.

På forhånd tak for hjælpen.

tips
tips
Registreret bruger

    Du skriver TMP men det er lidt forkert, ja det er TPM, og det er et extra lag af sikkerhed i din computer, ja inde i computeren er der en lille chip og den kan forhindrer at ondskabsfulde programmer i at kører, men det er ikke sikkert at systemet findes i din computer, og slet ikke hvis at din computer er lidt halv gammel, men for at finde TPM skal du skrive TPM i søgefeltet og klikke på  enhedssikkerhed, og der kan du klikke vidrer på TPM, hvis ikke du kan finde TPM kan det hverer at du skal ind i bios og se efter om der er TPM i din computer, og at du i bios skal aktiverer TPM for at systemet virker, hvis at du ikke kan finde TPM nogle af stederne findes det ikke i din computer, og omkring S-tilstand ja det har også noget at gører med sikkerhed, men skriv S-tilstand i søgefeltet og du kan klikke på det og så selv læse om det, og DirectX 12 har noget at gører med din skærmkort, men skriv det i søgefeltet og klik på det og du kan selv læse om det. Men klik på vedhæftet fil og læs om TPM.

    Vedhæftede filer:
    HenrikClausen
    HenrikClausen
    Komputer for alle

      Hej

      Lad mig tilføje et par kommentarer:

      Windows 11 kræver TPM version 2.0, der udkom for fem år siden. Nogle stationære computere har mulighed for at eftermontere den chip, men i mange computere er det ikke muligt. TPM er vigtigt for sikkerheden, og så vidt jeg ved, var det forholdsvis sent at Microsoft besluttede sig for at det skal være 2.0, ikke blot forgængeren 1.2. Der har været en del kritik af det krav (min egen Lenovo er udelukket af den grund), men chancen for at kunne nøjes med 1.2 er nok ikke gode. Det alene vil udelukke mange velfungerende computere fra at køre Windows 11.

      S-tilstand står for ekstra sikkerhed, det blokerer for installation af programmer, der ikke ligger i Microsofts programbutik. Det er ikke et krav, jeg har installeret Windows 11 på en PC uden S-tilstand.

      Og DirectX 12 kommer sammen med Windows 10. Det vil være lidt usædvanligt, hvis det bliver et problem. Normalt vil den nyeste version komme med Windows Update.

      Vi arbejder naturligvis på nyhedsbreve og artikler om Windows 11. Her vil vi vise nyhederne frem, fortælle detaljeret om systemkravene, og fortælle, hvordan du får mest muligt ud af det nye. Jeg sender dine gode spørgsmål ind til redaktionen, så de kan tage dem med i planlægningen.

      Forummet 'WINDOWS 10' er lukket for nye emner og svar.