Finde netværkskode i Windows 10

Løst
Dette emne indeholder 4 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  jann1 5 år, 1 måned siden.
Oprettet af
jann1
Abonnent

Jeg er ved at skrive en manual til familien om hvordan de finder ud af ting på computeren, når jeg ikke er tilstede. Et af punkterne er, at finde adgangskoden til netværket. Jeg vil godt give anvisninger, som ikke kræver Kontrolpanel, som jo burde være på vej ud. Jeg har fundet følgende vejledning, men synes at den er ret omstændelig.

Er der ikke en nemmere metode?

1. Vælg: WiFi under Netværk og internet i Indstillinger

2. Vælg: Skift adapterindstillinger

3. Dobbeltklik på WiFi-forbindelsen

4. Klik på: Trådløse egenskaber (så er vi allerede inde i en rest Kontrolpanel)

5. Vælg fanen sikkerhed

6. Sæt flueben i ”vis tegn”

Hvis Windows 10 skal være noget værd, må det være muligt at finde tingene uden at skulle jonglere mellem Indstillinger og Kontrolpanel. Bruger man søgefunktionen til ting i Kontrolpanel, skal man ikke regne med at få noget resultat.

Mvh.

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    Desværre, det er sådan…

    Det er der så sikkerhedsmæssige grunde til – det skal ikke være for nemt for tilfældigt tilstedeværende at aflure koden. Og da de fleste enheder husker den alligevel, bliver det ved med at være lidt besværligt.


    jann1
    Abonnent

      OK

      Jeg forstår bare ikke hvorfor netop koden til trådløst netværk er så utrolig hemmelig. Medmindre man mistænker ens gæster for at misbruge ens WiFi.

      Andre koder er det ikke spor svært at få adgang til. Man går bare ind i Indstillinger (i Chrome) og trykker på adgangskoder. Så får man en liste over alle dem, man aktivt eller ved en fejltagelse har fået computeren til at gemme. Jeg har været derinde med jævne mellemrum og har også måttet slette nogle, som det absolut ikke var meningen skulle være gemt. Jeg vil stærkt anbefale andre at gøre det samme.

      HenrikClausen
      HenrikClausen
      Komputer for alle

        Jaeh, det er et levn fra da WiFi var nyt, og folk frygtede at skumle personer ville sidde i en bil ude på gaden og bruge dit WiFi til at sende farlige billeder ud på internettet…

        Skræmmekampagnerne havde den effekt, at ingen tør sige “Det var ikke så farligt alligevel”, og sænke paraderne. For uanset al den snak om sikkerhed, er billeder som f.eks. omslaget af LP’en Blind Faith stadig tilgængelige uden videre. Så vi må leve med at visse ting er unødvendigt besværlige.

         


        jann1
        Abonnent

          OK. Bedre bliver det ikke. Jeg havde håbet at de nye Indstillinger i Windows 10 overtog alle funktioner fra Kontrolpanel. Jeg kunne godt tænke mig en nemmere måde at komme til funktioner som Computeradministration og Enhedshåndtering uden om Kontrolpanel. Gerne med særlige administrator-rettigheder.

          Forummet 'WINDOWS 10' er lukket for nye emner og svar.