Harddisk C:Drev

Ikke løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  snuby2 7 år, 5 måneder siden.
Oprettet af
snuby2
Registreret bruger

Min harddisk er gået død. Der med kan jeg ikke starte op, den kan ikke finde harddisken, og dermed C: drev. Er der nogen som har en løsning på dette,eller er disken kaput? Findes der ikke et pogram som kan finde disken igen, jeg har prøvet med opstart CD. men den kan ikke finde driveren, skriver den. Der er ikke rørt noget fra jeg lukkede pc. og til jeg tændte næste dag, hvor den så ikke lukkede op.


snuby2
Registreret bruger

    Til. Seniorproppen: Tak for dit svar, det er mange spørgsmål du vil have svar på. No 1. Jeg skrev at harddisken er DØD. der med kan jeg IKKE se nogen C: drev, den starter kun op på fabrik indstilling, og skriver den ikke kan finde nogen HD, nøjagtig som hvis jeg starter op UDEN HD. No.2. Det er en SATA 500 GB. 7200 RPM. No.3.Jeg kan ikke se nogen ting når disken IKKE virker. No.4. Jeg har selvfølgelig prøvet at sætte den til anden pc. via Sandbergs universal stik til U.S.B. men den kommer heller ikke frem der, som et drev som den skal normalt, Pc. giver godt nok lyd fra sig som normalt, men der sker ikke mere. Håber du kan bruge disse oplysninger. Snubby.


    seniorproppen
    Abonnent

      Til Snuby2

      Det lyder alt sammem lidt mystisk fordi en computer under normale omstændigheder har sit operativsystem liggende på harddiskema C; drev,¨

      Hvis du ikke kan se harddiskens C: drev, hvordan kan du så starte din computer ?

      Hvad hedder computerens operativsystem og hvilket drev er det indlæst på ?

      Hvad hedder din computer og hvad er den ellers udstyret med ?  (32 / 64 bit Windows, SSD-drev m. v.)

      Er der andre vigtige oplysninger, der kan være til hjælp i en fejlsøgning ?

      Når du starter computeren, kan du så komme ind i BIOS opsætningen og finde oversigten over de forskellige typer af drev, der er tilsluttet computeren ?

      Hvis ja – Kan du også se navnet og placeringen af den manglende harddisk ?

      Ja – En masse spørgsmål, men det er desværre nødvendigt for at finde årsagen til dine problemer.

      Har du været så forudseende, at du også har en backup kopi (sikkerhedskopi) af indholdet på den forsvundne harddisk ?

      Har du adgang til en anden computer (gerne en stationær computer) ?

      Det var lidt til en begyndelse – Vi kan fortsætte når og hvis du sender mig en tilbagemelding med nogen besvarede spørgsmål.

      Med venlig hilsen  –  🙂

       


      seniorproppen
      Abonnent

        Til Snuby2

        Go’ dag igen ~

        Som jeg læser dine svar på mine mange spørgsmål, vil jrg tillade mig at vurdere, at harddisken af uforklarlige årsager er ’stået af’ og ikke længere kan aktiveres.

        Et sidste forsøg kunne være at tilslutte harddiskens strømstik med den røde, de to sorte og den gule ledning (+5v GND GND +12V) til en strømforsyningen i en computer, der ikke er tændt.

        Start computeren og læg øret på harddiskens lukkede metalside for at høre om harddiskens motor er kommet op i omdrejningerne,

        Ingen lyd = Harddisken er kaput / død.

        Hvis harddisken indeholder vigtige informationer, der er værd at redde, er der kun den udvej at kontakte et af de mange PC-værksteder, der ogå kan servicere defekte harddiske.

        Prisen for en harddisk redning er meget afhængig af arbejdets omfang, hvortil skal siges, at mange af PC-værkstederne arbejder efter princippet  NO CURE / NO PAY.

        Mig bekendt findes der ikke nogen hjælpeprogrammer, hvor den almindelige bruger selv kan fejlsøge og rette fejl på en formodentlig defekt harddisk.  

        Beklager min vurdering  🙂 

        Med venlig hilsen – SP

         

         

        Forummet 'WINDOWS 10' er lukket for nye emner og svar.