Hvorfor Fryser Windows 10, konstant både mens den er i brug, og står standby.???

Ikke løst
Dette emne indeholder 4 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af pollurin pollurin 3 år, 2 måneder siden.
Oprettet af pollurin
pollurin
Registreret bruger

Hej.! Komputer for alle.

Nu har jeg opgraderet min gamle Acer Aspire E570-p. Fra Windows 8,1 – 32.Bit,Professional op til Windows 10.-32.Bit Proffesional. Jeg har købt mig en ny Opgraddering af Windows 10/Pro… Og alt gik fint både under Opgradderingen, og efter at den så blev Opgradderet.! Men efter jeg fik afprøvet en SSD/Disk, og hvor det ikke lykkedes mig at Clone den, med Masterdisken, efter Opgradderingen, ja så startede problemerne, bilder jeg mig ind, fordi den kørte jo findt før forsøget.!

Men så efter den så har opdateret sig fra 1903, til 20H1 første om gang, og kort tid efter til det den kører med nu, er 20H2, hvor den sidste opdatering kom her kort før Nytåret 2021, så begynder den at blive ustabil, ved at den under brug, lige så pludselig Fryser Fast, hvor den få cekunder starter igen, men nogle gange ja så Fryser den Totalt fast, så jeg bliver nødt til at fjerne strømkabelen, til strømforsyningen, fordi det duer ikke ved at trykke på Start-&-Luk kontakten, der sker intet da man trykker på den, jo nogle gange kan det lykkes at få den til at Lukke ned, da den Fryser Fast, og andre gange er ingen regation, lige meget hvor længe du står og trykker på den knap, nej så sker der intet som helst, den eneste man bliver nødt til, for at kunne lukke den ned, er at trække kabelen ud af Strømforsyningen, ja “Kold/Lukke.” den på den måde, for at få liv i den igen…

Jeg har nu prøvet at bruge den hjælp, ved at gå ind i Windows PowerShell som Adminestrator, og forsøgt at bruge disse komondoer for at se’ om det eventuelt kan hjælpe på det problem, komandoerne er alle dem her.:

  1.  DISM.exe /Online /Cleanup-image /Checkhealth
  2.  DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth
  3.  DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth
  4.  DISM.exe /Online /Cleanup-image /StartComponentCleanup
  5.  sfc /Scannow
  6.  C:\Windows\system32\shotdown.exe -f -r -t 00

Da jeg startede den Reprations komandoer, Frøs den 2, gange under vejs i Reprationen. (Uforstående hvorfor nu det.???)

Nu har jeg gjort det, ja den Repration hele 4,gange siden jeg fik den Opgradderet fra Win/8,1 til Win/10. Og det jeg har brugt det service program, ja så går det et pr. uger igen, til den så skaber sig igen, og nogle gange, kun et pr. dage, til den så bliver ved, med at Fryse midt i det hele ja helt Fast igen, så det ser ud som det skyldes en fejl i Windows 10’eren, men spørgsmåldet er bare, hvor og hvad er det som forsager frysningen af Windows 10’eren her.???

“Skal jeg virkelig til at prøve, ved at Bruge (NUL)stillingen af Win/10, for at se’ om det eventuelt kan fjerne på problemet her.??? Hvor man går ind i indstillingen, under Gendannelser af systemet, kan valge at starte fra en tidligere indstilling af Window 10, eller NUL stille den, hvor man kan valge at der skal man ikke slette progtrammer, og mapper og Apper, men beholde dem, og der valge at NUL stille Pc’en, spørgsmålet kan det være en hjælp, eller ikke.???

Eller bliver jeg nødt til at Totalt afinstallere Windows 10’eren, og forsøge at installere det på helt nydt igen.???

Eller skal jeg helt Droppe Windows 10’eren, og vende til bage til Windows 8,1’eren igen.???”

Jeg har prøvet, at fjerne alle mine USB-enheder som er på koblet min Pc’er, for at se’ om det eventuelt kunne hjælpe på problemet, men det ser ikke ud som om det hjælper noget som helst, fordi den fryser alligevel, men ikke så tit mens det USB-enheder er på koblet.  Jeg havde i starten en mistanke, om det kunne være den super billige SSD/Disk som er af mærket “Vaseky/V800.” som er på kun 240.GB, af 2,5 Inch Ultra-Slim 7mm formad af SATA-3 6,GB/S – på 5volt-på 1.Amp. Den bestilte jeg fra Wish.com og var ekstrem billig, ja den kostede mig kun 57,99.Danske Kroner, med en adabtere til Stationære Pc’ere, og deværse kabler var med…  Disken bliver ja så Varm, da man sætter den i min Stationære Pc’ere, og da jeg forsøgte i starten at Clone den med Masterdisken, for at kunne få den at køre med den, SSD-Disk, så kunne jeg slet ikke få det op at køre, men der dukkede ERROR op hver gang, uden nogle tal, så man kunne ikke se’ hvad problemet nu skuldes, at den ikke kunne Clone Masterdisken, som er lige så stor som SSD’en; så under vejs ja så ca. halv vejs under Cloningen, fik man bare den ERROR mendling, så stoppede den helt op, og man var derfra nødt til at Koldslukke Pc’en, for at man da kunne få liv i den igen, så jeg mistænker, at det er den som må have beskaldiget Systemet, da jeg forsøgte at installere Cloningen på SSD’en, at den skade som nu forsager at Pc’en nu konstant bare Fryser Fast, og man ikke kan få liv i den igen, før man der bliver nødt til at fjerne kablen ud af strømforsyningen, for at kunne Genstarte sin Pc’er igen…!

“Kan det være den skide SSD/Disk som har lavet Rod, i mit Windows 10 System, at den nu konstant Fryser Fast.???

Og Skal eller bliver jeg nødt til, at Genstarte Pc’en, fra en NUL Stillinge, for man kan nu komme af med den Frysning.???”

Nu håber jeg at jeg snart kan høre noget fra Komputer for alle, hvad kan man (jeg) nu gøre, for at få min PC’ere at stoppe med den irreterende Frysning af selve Systemet….???

Mvh.:  Poul Johannes Poulsen.:   >>> POLLURIN. <<<   Tlf.: 21651237.

pollurin
pollurin
Registreret bruger

    Hej.! Komputer for alle.

    Nu fandt jeg selv ud af Fejlen, ved at mit Windows 10 som Frøs altid Fast, efter kort tid den var startet op…

    Ja jeg har selv fundet problemet, og har selv løst det, ved at anvende disse indstillinger her, som jeg viser jer her…

    Problemet var det her.:  Læs lige neden for her…

    Gå lige ind i Kontrolpanelet, og find frem til Batteriet / Strømforsynings indstillingen, og allerede det første du for øje på, er at der står at man kan vælge, at sætte Harddisken i Dvale efter ( minutter tal.) Her skal du sætte tælleren i   (0) eller valg Aldrig, ja den skal aldrig gå i dvale, og der efter trykker du på Anvend, og der efter på OK

    Der efter skal du Genstrarte Pc’en; og lad den lige komme op at køre igen.! Og da den er det, ja så kan du gå lige til bage, for at undersøge om ændringen af indstillingen som du lavede der, nu står som det blev lavet, og har valgt står som det skal, og hvis ikke det er tilfældet, ja så forsøg at ændre den igen, og husk altid at denne indstilling låser sig ikke fast, før du er Genstartet.!

    Så skulle Problemet, gerne være løst, med at Windows 10, Fryser Fast, efter du har lavet disse indstillinger…

    “Ordsagen er den, at Dvaling som stod at den eventuelt ville gå i dvale, efter opstarten efter 20, eller 30,minutter, det vil slukke for strømmen til din Harddisk, og det er netop det som ordsager, at Pc’en Fryser Fast, fordi at Pe’ens Harddisk ikke har strøm mere, til at udføre sit arbejde, og så er det at den Fryser Fast.! Så for at undgå det, skal du slå den indstilling fra, ved at stille den helt ned til ( 0 ) ja på Aldrig, så har den forstået det, at den ikke skal sætte din Harddisk i Dvale, men den skal have strøm kørende hele tiden, så den Harddisk kan køre hele tiden, så Fryser den slet ikke mere, men husk lige at Genstarte Pc’en igen, da man har lavet (om) i den ændring, så den kan træde i kraft, ved opstart af dit Windows, og din Pc’er kan køre uden at den vil og kan Fryse Fast igen…

    Se lige her.:  Ja gå ind i Kontrolpanelet, og find frem til Batteriet, og de indstilling der…

    Sådan gør du først.01.

    Og der efter det her.: Se det som er markeret i Grønt…

    Så gør du lige det her.01.

    Så går du ind i denne indstilling her.:

    Så det her.001.

    Så skal du ændre den indstilling, at din Harddisk ikke skal gå i Dvale, den sættes her på et 0/tal, eller på Aldrig, og tryk der efter på Anvend og der efter på OK. Og For at ændringen kan tråde i kræft, ja så skal du Genstarte din Pc’er, så skulle den meget gerne ikke gå i Dvale, og din Pc’er der med ikke vil Fryse Fast igen…  “Se lige det sidste billede.!”

    Det er her, du sætter den på Nul.-001.

    Ja gør det som er markeret i Grønt, og tryk der efter på Anvend, og der efter på OK, og Genstart din Pc’er…

    Prøv det her, det vil gerne hjælpe dig, på problemet….

     

    Mvh.: Poul Johannes Poulsen…   >> POLLURIN. <<  Tlf.: 21651237…


    kaj-emil
    Abonnent

      Et rigtig godt forslag du her er kommet med Poul.

      Med venlig hilsen

      Kaj-Emil

      HenrikClausen
      HenrikClausen
      Komputer for alle

        Det var en interessant diskussion, tak for den.

        Lad mig tilføjehttps://fordelszonen.komputer.dk/programmer/shellexviewk til andre, der læser med, at “Hybrid slumring” og “Hurtig start” ind imellem giver dette problem. Disse to funktioner giver hurtigere start fra slumre/dvale tilstand, men er ikke så vigtige i moderne computere med SSD-drev. Igennem tiden har jeg hjulpet ret mange af med problemer ved at få dem til at slå disse fra.

        pollurin
        pollurin
        Registreret bruger

          Mange tak for det, Kaj-Emil.

          Og Til Henrik Clausen, Komputer for alle…

          Hvis du følger med, på YouTube “Henrik Clausen.”  Om netop SSD/Disker, skal man netop være på passelig med, at have den indstilling indstillet hvor du sætter den SSD/Disk på Dvale, som har hele Windows Styre systemet på, som ens Pc nu kører med, fordi det er sket, og sker alt for ofte, at da strøm indstillingen står til dvale, da du bruger SSD-Disk som Master til dit Windows System, der bliver jo slukket for Strøm tilslutning til SSD/Disken, og da den så mit det hele taber sin strøm, i et pr. minutter eller timer, hvor den lige så da du rører med Musen, for at få liv i den igen, da får det lille SSD/Disk et Chokbølge af strøm ind, det kan svinge fra 5 til 9, og helt op til 14,Volt, og fra 0,060,Mille-Amper og helt op til 1,5,Amper, og nogle gange højere end det, og det er netop det Chokbølger af både strøm og amper, der beskeder den SSD/Disk, til den sidst brænder sammen.!

          Der kunne jeg forstå Tv-værten på YouTube, at det er alt for ofte, at Pc’en ikke altid vil gå i gang igen, da man Rører med Musen, da den står på Dvale indstillingen.! Så er det skaderne sker med den SSD/Disk, hvor man da bliver nødt til at Kotte for strømmen, for at få Genstartet Pc’en igen, fordi den ikke vil og kan komme liv i den igen, uden den barske Koldlukning, ja så er det skaderne sker med de SSD/Disken, at de mange små Kredsløb som SSD/Diskene er bygget op om på, de tager skader; og derfra bliver så beskadiget, at de så til sidst bare uden varsel, (DØR.!)

          Jeg kunne forstå på TV-værten på YouTube, at han sagde, at hvis det sker alt for ofte, skulle man slå den indstilling fra, lige som jeg selv forklarede på her før.!

          “Og da jeg er Tidligere Elektronikkmekanikerer, og Tideligere Radiomekanikkere, og IT/Servicerer og Programmør hos Midt-DATA i Viborg.! (Fra 1999 til 2014.) Ja så ved jeg godt, at som Tv-Værten nu kom med der; havde helt ret i det han kom med der, Vedrørende SSD/Disker, og Mekaniske Harddiske, og den slags, og de mange Problemer, der kan lige så dukke op med dem.!”

          Og han kom med, at man kunne mærke ja (føle) efter på sin SSD/Disken, om det var tegn på, at den nu bliver varm; og var det så ikke det så var ingen fare, men var den begyndt med at blive ekstrem varm, var tegn på kommende problemer, så som at den små brænder, og kan lige så pludselig bare stå af.! Men kan kunne ikke stole helt på det alligevel hvis den allerede havde fået nogle Chok strøm bølger ind et pr. gange.! Ja så var, og er skaden der allerede alligevel så småt startet, og hvis man ikke fik slået den indstilling fra, så hurtigt som muligt, så den SSD/Disk, ikke vil gå i Dvale, så undgår den at få de mange Chokbølger ind som ødelægger den, under Koldslukning og Genstart, til det kan komme liv i den igen, ved at røre med Musen, da den var gået i Dvale, ja så var det altid det bedste man gjorde, var at slå den indstilling fra, var sagt.! Og fik man en lille mistanke, at der var et eller andet der, ja så kunne føle efter, med at røre med den, med en finger på loget på SSD/Disken; for at mærke efter, om den var blive ekstrem varm, og var det tegn på det, ja så er den så småt begyndt med at brænde ned indefra, begrund af de mange Kredsløber som der allerede, havde eller har fået skade, af de mange Chokbølger, der kommer ind, ved Dvalingen og ved at den har tabt sin strøm, og lige så pludselig får strøm igen.! “Og Var den allerede begyndt med at blive meget varm, men kører stadigvæk endnu, ja så varer det ikke længe, før den så ikke kan mere, og så er det tid til, at få den Clonet, (Kopieret.) og ud skiftet før den går (gik) ned.!”  Nogle gange kunne det ske’ før den står af, at der vil kommer en slags Gummeligt, ja det lugter som om det er nogle kabler og lodninger der brænder, og lugten kommer fra ens SSD/Disk så er det den som brænder inde fra.! Og sker det; ja så skal man straks Slukke ens Pc’ere, og aflade den fra magnediske “Stel/Strøm” som sidder som oftest i den metalkasse som Pc’en er bygget ind i, det bedste er så at lade den stå natten over uden strøm på, og Husk lige at fjerne det lille Batteri som sidder i Bundkoret, så den kan aflade sig selv 100%. – Sæt endelig ikke den Mekaniske Master Harddisk i den igen, hvis du vil have den i igen, i stedenfor en SSD/Disk.! Gør du det, så har du, og kan du beskadige alt det Data der ligger på Master Mekaniske Harddisk en af Magnetiske felter, som op håber sig i Pc’ens metal kasse.! Så er skaden sket, at alt dit DATA er pist væk.! Da er det altid bedst, at tage alt strøm kabler væk, og lige så det Batteri som sidder i Bundkoret ud, og lad den lige stå sådan natten over, ja minst op til 12 timer uden strøm, efter at SSD/en er stået af.! Og sørg lige for at aflade den, før du går i gang, selv om den har stået natten over, for en sikkerheds skyld,, så du ikke beskader mere i din Pc’er en nødvendigt, ja så som dine Ram blokker; de kan nemt også blive på virket, om din SSD’en fejlede, eller lige var ved at blive brent af.!

          Og en Super Vigtig Ting Her, alle venner.!

          Om du nu vil køre med et SSD/Disk som en Master Disk, med dit Styresystem på din Stationære Pc, og det nu Tordner uden for, ja er Tordenhver i Danmark; ja så er det altid Bedst, at du Straks Slukker Din Stationære Pc, begrund af at SSD’ene er så super følsom for skader af den slags.! – Og har du et Stads Elektrisitet Målere, for at måle Stads Elektrisitet i Luften i din bopæl rum som du og din Pc’ere opholder dig i; ja som ofte op står i Tordenhver da den går tet på ens bopæl, ja så de sårbare mod alt Stads Elektrisitet skulle lynet slå ned i din have, lige udenfor dit Kontorvindu, hvor din Stationære Pc’ere står, så kan den blive mørkelagt med et Brag, ja så lidt skal det til, med SSD’en hvor det også nemt kan ske med en Mekanisk Harddisk, det kan også nemt blive på virket, lige som SSD’en.! Ja så er det altid bedst, at du Slukker din Stationære Pc mens det Tordner’.!  – “Det er sjælden nødvendigt med en Berbære Pc’ere, fordi de ikke har en Jarn (Aluminium) Metalkasse om Bundkortet,  og ens Harddisk og Rammer, som en Stationære Pc’er nu er det.! Mens en Berbære Pc’ er som oftest bygget op i Plastik kasse, eller Fiber aktiv kasse.! Nej de er ikke så Udsætte som en Stationær Pc’ere er det i Tordenhver.! Og de er heller ikke så sårbare mod den slags Stads Elektrisitet, som kan godt lave store skader, på Pc’ens indhold, om de nu bliver udsæt for det, du skal bare huske at tage Opladeren fra; din Berbære Pc’ere mens det Tordner, så skulle det ikke ske de store skader, ej heller om din Berbære har en SSD eller en Mekanisk Harddisk…!” – Skal du udskifte din Mekaniske Master Harddisk i din Berbære Pc’er, er det altid bedst, at fjerne Batteriet, og lad den endelig ikke stå med Batterier i den, mens du roder i den, det samme gælder da du udskifter dine Ram, er det altid bedst at fjerne batteriet, og aller bedst hvis den lige for lov til at så uden batteriet i ca. 10 til 15 minutter, de samme gælder da du udskifter den Mekaniske Harddisk ud, med et SSD/Diks. Minutter uden Batteri er så vigtigt under vejs, fordi så går det ikke skader på noget andet Hardware i din Berbære Pc’er og den slags.!  Men her gælder det samme, med Dvaling indstillingen til dit SSD-Disk, det er altid bedst, at slå den fra, så den ikke gå i Dvale, så dit SSD ikke på tager sig skader under vejs, i dit forbrug af din Berbære Pc’er…!

          Mvh.: Poul Johannes Poulsen…   >> POLLURIN.dk <<  Tlf.: 21651237…  

          Forummet 'WINDOWS 10' er lukket for nye emner og svar.