Manglende plads i min Boot C, kan der føres noget over Data D?

Ikke løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 3 år, 10 måneder siden.
Oprettet af
Bonto1844
Registreret bruger

Min Boot C har kun 117 GB fri, er det muligt at frigøre noget plads ved at overføre noget til Data D som har 1,33 TB fri?

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    Ja, det er der flere metoder til.

    Den nemmeste og mest effektive er at flytte Dokumenter-mappen til D-drevet. Det kan du gøre ved at højreklikke på Dokumenter, vælge Egenskaber, og på fanebladet Placering angive en mappe på D-drevet. Det har jeg selv gjort for længst, og vedlægger et skærmskud af indstillingen.

    Det næste skridt er at flytte nogle programmer. Det er ikke helt så nemt, men heller ikke direkte vanskeligt. Der skal være en mappe, f.eks. D:\Programmer, som man kan dirigere installationen om til. Min hovedregel er så, at store programmer skal placeres på D:, og det går egentlig meget godt: Jeg har sparet mit beskedne SSD-drev (C:-drevet) for over 30 GB programmer.  Det mere besværlige her er, at man ikke bare kan flytte programmer med Stifinder. De skal afinstalleres, og derefter geninstalleres, hvor man undervejs udpeger en alternativ installationsmappe.

    Her er et par illustrerende skærmskud:


    Bonto1844
    Registreret bruger

      Hej Henrik

      Tak for svaret med de forskellige muligheder for at få frigivet plads på mit C-drev.

      Desværre vil det at flytte mine dukomenter over på D-drevet kun frigive 450 MB og dit anden forslag er jeg vist ikke god nok til med sikkerhed at komme godt fra, jeg vil dog kigge nærmere på det.

      Belastningen af C-drevet skyldes især video og billeder og her har jeg besluttet at overføre det meste på et par DVD,er.

      Det er herligt at kunne få svar og tilmed med eksemplar og det er ikke første gang jeg har haft glæde af dine svar.

      Med venlig hilsen Otto

      HenrikClausen
      HenrikClausen
      Komputer for alle

        Hej Otto

        Tak for rosen 🙂

        Ja, billeder og video fylder meget. Dem kan du flytte manuelt med Stifinder, det er bare at tage fat. Men også her har du mulighed for at flytte de to systemmapper til D:-drevet, som jeg beskrev med Dokumenter. Det har jeg selv gjort for længst, her er et skærmskud af det:

        Forummet 'WINDOWS 10' er lukket for nye emner og svar.