Nedbrud efter afinstallering af afinstalleringsprogram

Løst
Dette emne indeholder 6 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Christian Bugge Christian Bugge 6 år, 3 måneder siden.
Oprettet af
soriver756137
Abonnent

Kom til at afinstallere det gamle afinstallationsprogram “Advanced Uninstaller” med “IObit Uninstaller” (det var nok dumt), og det har ødelagt det meste af program- og genvejsstrukturen, så de fleste programmer ikke kan startes, hverken fra genveje på skrivebordet eller fra startmenuens programliste,

(Meddeler f.eks.: C:\Program Files\Adobe\AcrobatReader DC\Reader\AcroRd32.exe               En sådan grænseflade understøttes ikke).

Mozilla Firefox virker, kan dog kun aktiveres fra proceslinjen.

Jeg havde “heldigvis” først oprettet et genoprettelsespunkt i Win 10, men dette virker nu heller ikke. Totalskade?

Christian Bugge
Christian Bugge
Registreret bruger

    Hej,

    Jeg tvivler på, at det skyldes, at du har fjernet uninstalleren. Prøv at foretage en ren start og se, om det hjælper: https://support.microsoft.com/da-dk/help/929135/how-to-perform-a-clean-boot-in-windows


    soriver756137
    Abonnent

      Hej, Christian

      Så fik jeg endelig tid til at prøve dit råd, men den gik ikke! Allerede trin 2 gik galt, da “System Configuration” ikke reagerer, hvilket siger mig at den er helt gal – på samme måde som Systemgendannelse (jeg havde netop oprettet et nyt punkt) ikke virkede. Er det en ide at prøve nulstilling af Win 10 inden jeg formatere C-drevet og starter helt forfra – puha.

      Dette er skrevet på den skrevet på den skadede PC, ved brug af Firefox-browseren, der som en af de få funktioner kan åbes via et ubeskadiget link til “DMI-Byvejr” (for info)

      Christian Bugge
      Christian Bugge
      Registreret bruger

        Hej igen,

        En nulstilling kan være en god ide. Det burde kunne lade sig gøre uden tab af data, men du skal geninstallere dine programmer.

        Det er selvfølgelig altid en god ide, at have en backup af dine data.

        Prøv at gå tilbage til en tidligere version på en anden måde:

        1. På login-siden til Windows, hold skift nede, tryk på tænd/sluk ikonet nederest til højre, og klik Genstart.

        2. Klik Fejlfinding > Avancerede indstillinger Systemgendannelse.


        soriver756137
        Abonnent

           

          Hej  igen, ChristianDette skriver jeg nu fra min reserve-PC, en bærbar, også fra 2010og heller ikke for god (dens “kommandovej” (mus, pegeplade mm.) flere gange i minuttet går i stå.

          Jeg har prøvet det hele, næsten, men har ventet med nulstilling.

          Den syge, stationære PC ligger vist på sit dødsleje. Tilstanden forværres for hvert forsøg – har prøvet mange muligheder for reparation og gendannelse via Windows’ værktøjer i “Indstillinger/Opdatering og sikkerhed/Genoprettelse, men hvert forsøg gør tilstanden værre, og til sidst kunne jeg heller ikke åbne den funktion. Den blev ved at køre i ring og viste så meddelelser jf. bilag 1 og 2. Jeg har så i nat gennemført en ny genoprettelse fra min et år gamle Macrium Reflect imagekopi, som jeg også brugte for en uge siden, men der er nu også noget galt, den frøs på startbilledet uden mulighed for at komme til log-på skærmen.

          Skæbnens ironi er, at “tænd/sluk ikonet nederst til højre” igen ikke er til stede – fejlen rettet sidste år, men er nu genskabt.

          Jeg vil åbne kabinettet og tjekke for løse stikforbindelser.

          Den er nu endeligt kommet i gang igen, og er tilbage i tilstanden fra februar sidste år, men er underlig og langsom, og jeg har desværre mistet nogle data. Den er klar til “plejehjem”. En nulstilling af Win10 først vil måske være en god ide?

          Mvh – Søren


          soriver756137
          Abonnent

            Det lykkedes i fredags at få PC’en nogenlunde funktionsdygtig ved genbrug af imagekopien (Macrium Reflect). Inden jeg fik dannet mig et overblik gik Win 10 i gang med opdatering, og efter den så det pænt ud, bortset fra manglende forbindelse til internettet. Jeg forsøgte med alle Windows fejlfindingsmuligheder uden held, men næste morgen var internetforbindelsen på plads (?). Jeg er gået forsigtigt frem for ikke at provokere systemet, har oprettet flere gendannelsespunkter, og umiddelbart ser alt ud til at være i orden, så vi må nok lukke sagen, uden at jeg begriber hvad der gik galt.

            Mvh – Søren

            Christian Bugge
            Christian Bugge
            Registreret bruger

              Hej Søren,

              Det lyder fornuftigt. Vi lukker sagen her. Vend endelig tilbage, hvis du løber på problemer igen.

              Med venlig hilsen

              Christian
              KFA

              Forummet 'WINDOWS 10' er lukket for nye emner og svar.