Nye USB-enheder kan ikke tilkobles min pc

Ikke løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af  GertHP 7 år, 5 måneder siden.
Oprettet af
GertHP
Abonnent

 

Jeg har en HP pc (desktop) opdateret til seneste udgave af Windows 10, version 1607.

 

Om min HP pc (desktop) kan oplyses følgende:

 

Produktnavn: G5341sc

 

Serienummer: CZC1312630

 

Produktnavn: LG034EA#UUW

 

Det er ikke muligt at koble nye USB-enheder (memory sticks, eksterne harddiske m.v.) til pc’ens usb-indgange. Jeg har reinstalleret Windows 10 for at løse problemet, men det er der fortsat.

 

Når jeg åbner Enhedshåndtering før jeg kobler eksterne USB-enheder til, er udseendet som det fremgår af første vedhæftede billede.

 

Der står med andre ord en med gul trekant markeret: ”Ukendt USB-enhed (anmodning om enhedsbeskrivelse mislykkedes)” uden at jeg har sat nogen anden USB-enhed til ud over dem, som det er lykkedes mig at koble til pc’en – (1) en USB-enhed, der kobler mit trådløse tastatur og mus til, (2) en ekstern harddisk (F), (3) en trådløst Netgear WNA 3100M N300 Wireless Mini USB Adapter.

 

Af stifinderen fremgår samtidig følgende, jfr. Næste vedhæftede billede.

 

Her er der selvfølgelig et C-drev. Desuden er der et D-drev og et F-drev (den eksterne harddisk), men der er ikke noget E-drev. Hvorfor er der ikke det. Normalt kommer de tilsluttede usb-lagerenheder frem navngivet i kronologisk orden efter bogstavet ”C” i alfabetet. Dækker E-drevet her over den ”Ukendt USB-enhed (anmodning om enhedsbeskrivelse mislykkedes)”? Og hvad kan der gemme sig herunder (jeg har ikke tilkoblet andet end de 3 enheder, der er nævnt tidligere)?

 

Jeg har forsøgt at fjerne først drivere til den ukendte enhed og dernæst hele enheden med efterfølgende genstart af pc’en i begge tilfælde. Men alligevel dukker den ukendte enhed op igen i Enhedshåndteringen efter genstart uden at jeg har koblet nogen ekstra USB-enhed til.

 

Når jeg sætter en ny usb-nøgle eller ekstern harddisk til en usb-indgang, kommer der en fejlmeddelelse kortvarigt i skærmens nederste højre hjørne om, at USB-enheden ikke blev genkendt og ikke virker korrekt. Samtidig dukker der endnu et punkt op med gul trekant, under Enhedshåndtering (også selv om jeg kun har tilsluttet én ny USB-enhed), så jeg står med to gule trekanter med præcis samme tekst tilknyttet. Jeg kan slette driverne til begge enheder eller selve enhederne og genstarte pc’en, hvorefter jeg er tilbage ved udgangspunktet (én gul trekantmarkeret Ukendt USB-enhed, hvis jeg ikke kobler ekstra usb-enheder til og to gule trekantmarkerede Ukendte USB-enheder, hvis jeg forsøger at koble den ny USB-enhed til).

 

Hvad gør jeg for at slippe af med den Ukendte USB-enhed, som tilsyneladende som et spøgelse lukker af for eller spærrer adgangen til at jeg kan koble nye USB-enheder til?

 

På forhånd tak for enhver form for hjælp og forklaring på det for mig helt uforstående forhold.

 

Venlig hilsen

 

Gert

PS: Hmm. Jeg kunne vedhæfte billederne. Forsøger på et andet tidspunkt at supplere med billederne.

 


GertHP
Abonnent

    Supplerer blot med billederne i mit spørgsmål.


    GertHP
    Abonnent

      Og her kommer forhåbentlig billede nr. 2


      GertHP
      Abonnent

        Hej igen Komputer for alle

         

        Jeg er ked af at have ulejliget med mit problem med min desktop computer, der ikke har villet tilkoble eksterne usb-enheder.

         

        Jeg ved ikke, hvad der er sket. Jeg har blot haft computeren åbnet for at se, om jeg kunne sætte et trådløst netkort direkte i den. I den forbindelse trykkede jeg selvfølgelig på de enheder, der kobler usb-ledningerne til bundkortet (som viste sig at sidde på siden af computeren).

         

        Efter at have lukket computeren og sat strøm på den igen, forsøgte jeg atter en gang at koble det trådløse Netgear usb-kort til igen. Og pludselig blev det accepteret og jeg kunne koble mig på det trådløse netværk (der manglede ingen drivere eller noget som helst).

         

        Jeg havde – som tidligere beskrevet – under vejs i reinstalleringen af Windows 10 pludselig fået kontakt til den eksterne harddisk (hvor problemet så blev flyttet over til det trådløse Netgear usb-kort). Så jeg forsøgte med skepsis at koble en simpel usb-nøgle til pc’en, hvilket også gik uden problemer. Den kom fint frem som ”identificeret” og kunne findes i stifinderen. Det samme gjorde sig herefter gældende med en anden ekstern harddisk. Så tilsyneladende har jeg fået en velfungerende computer igen uden egentlig at have identificeret hvordan det er sket. Eneste forunderlige er, at jeg fortsat har en usb-enhed under Enhedshåndtering, der står med gul trekant og med den velkendte tekst ”Ukendt USB-enhed (anmodning om enhedsbeskrivelse mislykkedes)”. Men den blokerer tilsyneladende ikke (længere) for tilkobling af andre usb-enheder.

         

        Findes der en fornuftig forklaring på sådan et tilfælde og for det beskrevne forløb??

         

        De venligste hilsner

         

        Gert

         

        Forummet 'WINDOWS 10' er lukket for nye emner og svar.