Opdateringsproblemer

Løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 5 år, 8 måneder siden.
Oprettet af
signesfar
Abonnent

Når jeg forsøger at opdatere til Windows 10, version 1803, får jeg fejlmeldingen 0x80070002. Jeg har prøvet Microsofts fejlfindingsværktøj, men det løste ikke problemet.

Jeg har også tidligere fået information om, at der manglede plads på computeren til at gennemføre opdateringen, og at den kunne gennemføres, hvis jeg brugte en USB-nøgle som udvidelse under opdateringen. Det virkede ikke.

Min computer er en Acer One S1002 med en Intel Atom CPU Z3735G, 1,33 GHz / 1,83 GHz, 1 Gb RAM, 32-bit, x64-baseret processor.

Jeg får jævnligt besked om, computeren er ved at løbe tør for lagerplads. Jeg har gennemgørt de forskellige afhjælpningsforslag, men det løser ikke problemet.

Det indbyggede C-drev er på 28,5 Gb, nu med ledig plads på 3,58 Gb.

Jeg har sat et SD-kort på 14,8 Gb i som D-drev. Her er der 13,1 Gb ledig. Her installerer jeg alt, hvad jeg selv kan styre, men de fleste programmer lægger sig automatisk på C-drevet.

Jeg har lagt de to drev sammen som tidligere beskrevet i bladet, men det virker åbenbart ikke sådan, at de læses som ét drev af systemet.

Jeg har forsøgt at lægge så meget som muligt fra C-drevet over på D-drevet, men fra nogle mapper kommer hele indholdet ikke med. Derfor kan jeg ikke umiddelbart bruge den metode. Er der en løsning, hvor jeg får hele mappen med? Og kan jeg lægge dele af styresystemet over på D-drevet og ikke andre?

Hvad kan jeg gøre?

En sidste mulighed er måske at nulstille PC’en. Den er født med Windows 7, men der fulgte gratis opgradering til Windows 10 med. Er maskinen for lille til at køre Windows 10?

Hvis jeg nulstiller, går jeg så tilbage til Windows 7? Og hvis ikke, hvad sker der så i stedet for?

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    Ja, den kapacitet er et problem — og du har allerede gjort meget af det rigtige.

    Det er ikke muligt at flytte dele af operativsystemet til et SD-kort, beklager.

    Prøv dette oprydningsprogram til at fjerne gamle Windows-filer i systemet:

    https://fordelszonen.komputer.dk/programmer/optimeringsprogrammer/auslogics-windows-slimmer

    Pas på under installationen: Windows Slimmer foreslår at installere et par andre programmer. Dem bør du springe over – men hvis du bare klikker lige igennem, får du også dem installeret.

    Jeg vil også anbefale disse reparationer af Windows Update:

    https://support.microsoft.com/da-dk/help/947821/fix-windows-update-errors-by-using-the-dism-or-system-update-readiness

    Hvis det ikke skaffer plads til at installere opdateringen, kan du afinstallere nogle programmer midlertidigt, og installere dem igen efter opdateringen.

    To tips mere: Du kan flytte nogle af Windows’ Biblioteker til D:-drevet. Og husk at tømme Papirkurven.


    signesfar
    Abonnent

      Mange tak for et grundigt svar. Jeg glæder mig til at arbejde det hele igennem.

      Et enkelt supplerende spørgsmål: Hvordan ved jeg, hvilke af Windows’ Biblioteker der kan flyttes til D-drevet? Hvordan kan jeg kende dem (særlig endelse eller andet)?

      HenrikClausen
      HenrikClausen
      Komputer for alle

        Du kan flytte alle Biblioteker – men lad være med at forveksle dem med mapper!

        Biblioteker er Dokumenter, Billeder, Video og så videre. Når du højreklikker på dem og vælger Egenskaber, kan du se deres placering. Der får du også mulighed for at flytte dem.

        Forummet 'WINDOWS 10' er lukket for nye emner og svar.