ordbøger og Windows 10

Løst
Dette emne indeholder 2 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Christian Bugge Christian Bugge 7 år, 8 måneder siden.
Oprettet af
[email protected]
Abonnent

Jeg kan ikke bebrejde MS eller Windows 10 for mit problem, men jeg kunne godt tænke mig at vide hvorfor.

Sagen er i korthed: Jeg havde Windows 8.1 og installerede der mine udenlandske ordbøger, herunder engelsk-dansk og dansk-engelsk-ordbøgerne fra Gyldendal. Disse af hhv. Kjærulff Nielsen og Vinerberg & Bodelsen, er de største ordbøger i Danmark til at løse opgaverne med opslag.

Disse programmer kunne uden videre installeres i Windows 8.1 selvom systemkravene angiver tidligere versioner som systemkrav.

Da Windows 10 kom og blev installeret, kunne disse ordbøger, plus en lang række engelsk-engelsk-orbøger plus dansk-fransk-dansk og dansk-tysk-dansk- ordbøgerne, som også var installeret i Windows 8.1, fungere uden videre.

Da jeg en dag blev nødt til at genistallere Windows 10, regnede jeg med at det ville være “a piece of cake” at reinstallere de pågældende programmer, for jeg hørte jo altid om at de fleste programmer, som fungerede i Windows 8.1, også kunne fungere i Windows 10, og forhandlerne sagde det samme, men ak – uanset hvilke “tricks” jeg har benyttet, ser det ikke ud til at være tilfældet. Man kan se menuen et kort øjeblik, og så sker der ikke mere.

Jeg har prøvet at anvende muligheden for at installere under Windows 95, 98, 7.0 og 8.1, men ligemeget hjælper det. Programmerne lader sig ikke installere.

Er der en forklaring på dette, når programmerne jo virkede under Windows 8.1 og senere også under Windows 10 før jeg – af forskellige grunde – blev nødt til at reinstallere Windows 10?

Jeg er som sagt klar over at jeg ikke kan forlange at et ældre program kan lade sig installere i kommende versioner, for det er ikke lovet på æskerne, men jeg kunne svært godt tænke mig en forklaring på hvorfor, jf. det allerede skrevne.

Firmaet (Gyldendal) har ikke en opdatering og så vidt jeg kan forstå, er der ingen planer om at lave en sådan på de pågældende programmer, da de siger at de ikke sælger ret mange af dem (selvom prisen er temmelig høj – næsten 2000 kr. pr. program). 

Christian Bugge
Christian Bugge
Registreret bruger

    Det er rigtig nok at de fleste programmer, der fungerer på Windows 8, også fungerer på Windows 10. Præcis hvorfor Gyldendalsorbøger ikke er fungerer, er ikke til at sige.

    Gyldendal skriver, at ordbøgerne er kompatible med op til Windows 8 (http://legacy-ordbog.gyldendal.dk/sitecore/content/Ordbog/konfiguration/Produkter/Download%20-%20Engelsk.aspx).

    Hvis ikke det fungerer, at installere og køre programmet i kompatibilitetstilstand (Højrekilk > Egenskaber > Kompatibilitet), kommer det næppe til at fungere under Windows 10, men du kan køre programmerne fra en virtuel maskine (fx https://www.virtualbox.org/) med en tidligere version af Windows.

    Det var et fremragende svar Christian – jeg er blot ked af at jeg var for utålmodig ig fkuks købte en onlineudgave i engelsk-dansk-engelsk (Vinterberg & Bodelsen og Kjærulff Nielsen -niveau). Havde jeg haft den besked som du skrev til mig, havde jeg sparet de penge – men sådan er det en gang imellem, så du skal have 1000000000 tak for dit svar som jeg virkelig kunne bruge til noget. I dag er begge mine svigersønner på besøg, begge arbejder på forskellig måde med computere og programmer, så jeg fik også hjælp til at installere programmet korrekt og dertil kom også at jeg lærte lidt om virtuelle maskiner. Så igen: Tusind millioner tak for svaret. 🙂

    Arne H. Wilstrup

    Forummet 'WINDOWS 10' er lukket for nye emner og svar.