Sikker fjernelse af USB er blevet sværere

Løst
Dette emne indeholder 2 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  user-543077 3 år, 6 måneder siden.
Oprettet af
user-543077
Registreret bruger

Det seneste år har jeg på alle computere jeg arbejder på oplevet, at få at vide at min eksterne USB-enhed er i brug og ikke må fjernes, når jeg trykker på sikker fjernelse. Vel at mærke når alle programmer er lukkede. Så jeg må slukke computeren for ikke at risikere, at min USB-enhed skades.

Er der nogen, der kan forklare dette. Og kan man eventuelt identificere de processer, som åbenbart bruger USB-enheden? Eller skal man bare ignorere advarslen, hvis alle programmer er lukkede?

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    Det kunne være et antivirusprogram, der er ved at skanne USB-nøglen. Men så ville problemet kun være periodisk, ikke systematisk.

    Men hvilken USB-enhed er det egentlig? En almindelig USB-nøgle, eller noget andet?

    Hvis det er en almindelig USB-nøgle, har jeg godt nyt: Du kan bare hive den ud!

    Sagen er, at Windows for et par år siden skiftede fra maksimal hastighed til maksimal sikkerhed ved skrivning på USB-nøgler. Både USB-nøgler og USB-porte er jo blevet meget hurtigere gennem de seneste år, og en del af den hastighedsgevinst er så omsat til at man bare kan hive nøglen ud, når der ikke lige er programmer, der er i gang med at skrive til den.

    Microsoft har en meget detaljeret artikel (på engelsk) om det her:

    https://docs.microsoft.com/da-dk/windows/client-management/change-default-removal-policy-external-storage-media


    user-543077
    Registreret bruger

      Jeg har både problemet med en almindelig USB-nøgle (som kun har kopier af andre dokumenter) og en ekstern harddisk. Og jeg møder både problemet på arbejde (hvor Sophos er antivirus) og hjemme på flere forskellige computere (hvor Norton er antivirus). Jeg synes det lyder sandsynligt, at det er virusprogrammet, der er i gang med at skanne disse eksterne enheder, hvilket jo også er betryggende. Og det er rigtigt, at problemet ikke varer ved. Men for fremtiden vil jeg i hvert fald bare hive min USB-nøgle ud. Den har kun kopier.

      Og så vil jeg læse Microsoft-artiklen.

      Mange tak

      Forummet 'WINDOWS 10' er lukket for nye emner og svar.