skærmdrivere ved opgradering af windows 10

Ikke løst
Dette emne indeholder 4 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  erik b rasmussen 6 år, 8 måneder siden.
Oprettet af
erik b rasmussen
Abonnent

Jeg har 2 bærbare PC, en Hp og en Acer, som er blevet opgraderet med windows 10, hvilket er gået udmærket, men med et fællesproblem:

Skærmdriveren bliver ikke korrekt efter opgraderingen. På begge PC kommer meddelelsen:

Der er ikke installeret AMD Grafikdriver eller AMD Driveren fungerer ikke korrekt. Installer AMD driver der svarer til dit AMD hardware. 

For begge PC er det: AMD Mobility Radeon HD5000 series.

Jeg var af den formening af Microsoft i forbindelse med Windows 10 havde medtaget alle Grafgik drivere.

Med venlig hilsen
Erik Berg Rasmussen
[email protected]

 

Christian Bugge
Christian Bugge
Registreret bruger

    Kære Erik,

    Det er nemt klaret. Du skal blot hente og installere den nyeste Catalyst grafik-driver fra AMD her: https://www2.ati.com/drivers/amd-catalyst-15.7.1-win10-64bit.exe

    Med venlig hilsen

    Christian
    KFA

    Ved at benytte det foreslåede link blev amd radion hd 4200 installeret. I enhedshåndtering under skærmkort vistes både amd radion hd 4200 og amd radion hd5000 med sidstnævnte først.  Herefter fjernede jeg HD 500 hvorved fejlmeddelelsen om HD 5000 forsvandt.  Imidlertid får jeg meddelelsen i kontrolpanelet, at der ikke er installeret driver til hd4200. I programmet Driver Booster 4 specificeres at hd 4200 driver er installeret og up to date.

    Med venlig hilsen
    Erik Berg Rasmussen

    Christian Bugge
    Christian Bugge
    Registreret bruger

      Hej igen,

      Er du stødt på problemer, eller ser skærm og grafik ud til at fungere korrekt? Får du lov at anvende den korrekte/maksimale opløsning for skærmen?

      Efter jeg fjernede hd5000 driveren, forsvandt fejlmeddelelsen på skærmen. Efter genstart af Acer PC, blev hd5000 driveren installeret uden fejlmeddelelser. Jeg får nu en skærmopløsning på 1024×768  hvilket er fint. Nu vil jeg i gang med HP PC’en, som meget gerne skulle ende med det samme gode resultat.

      Erik Berg Rasmussen

      Forummet 'WINDOWS 10' er lukket for nye emner og svar.