SSD ARTIKEL

Ikke løst
Dette emne indeholder 1 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 3 år, 7 måneder siden.
Oprettet af
hjflemming
Abonnent

Artiklen om defragmentering af SSD  det forstår jeg ikke, den fejl er for længst rettet, eller er den ikke alligevel, min kører som den skal, det kan jeg se i historik, forstår så ikke helt artiklen, skulle Windows ved en fejl defragmentere i stedet for at optimere en SSD? Denne artikel har skabt meget forvirring, så nu må Komputer nok komme med en uddybende forklaring? Det er jeg ikke tilfreds med, bladet er blevet for sensationspræget og vil overveje om jeg skal forny mit mangeårige abonnement.

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    Lad mig give den uddybende forklaring her:

    Vores indlæg om SSD-problemet var skrevet og planlagt et stykke tid i forvejen, og kom ved et irriterende uheld ud et par dage efter at Microsoft udsendte en rettelse til problemet. Her har vi ikke været hurtige nok med en egentlig ret vigtig nyhed, det beklager vi.

    Så er der det vigtige spørgsmål om, hvad ‘optimering’ egentlig betyder. Det har længe været god latin, at det ikke er nødvendigt at defragmentere SSD-drev, men det er faktisk ikke sandt. Ikke på grund af hastigheden – den har SSD-drev jo rigeligt af – men fordi fragmenterede filer kan overbelaste filsystemets kapacitet til at holde rede på stumperne. Det vil i givet fald vise sig som skrivefejl, når man prøver at skrive (særligt forlænge) en fil. Det kan forebygges ved at defragmentere drevet ind imellem. En gang om måneden er et udmærket tal.

    Det forklarer også, hvorfor Microsoft bruger det vage begreb ‘optimere’ i stedet for Trim. Der sker nemlig noget mere end blot et kald til SSD’ens Trim-funktion.

    Forummet 'WINDOWS 10' er lukket for nye emner og svar.