Start Windows helt forfra

Løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  pernis2630 3 år siden.
Oprettet af
pernis2630
Abonnent

På min i øvrigt velfungerende , men sløve stationære PC, Acer M7721/020/12/2TB (som nu er reserve), har jeg startet Windows helt forfra ved anvendelse af vejledningen i Komputer for alle nr. 4/2021.

Alt er forløbet planmæssigt indtil vedhæftede skærmbillede kommer frem.

Billedet er fuldstændig frosset/låst, og jeg kan ikke komme videre. Jeg har eksperimenteret med forskellige trådløse muse/tastaturer, og har såmænd også prøvet med et kablet mus. I alle tilfælde uden held.

Hvad i himlens navn kan jeg gøre for at vække PC’en igen.

Vedhæftede filer:
HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    Jeg vil foreslå at starte den i Fejlsikret tilstand. Det gør du ved tre gange at afbryde den (hold tænd-knappen inde i fire sekunder) umiddelbart efter at Windows er begyndt at starte. Så vil den lave en “Forsigtigstart”, hvor den ikke indlæser flere drivere end højst nødvendigt.

    Det er fornuftigt at bruge kablet mus/tastatur i denne fase. Det kan udmærket være de absolut billigste. Alternativt er mus/tastatur, der ikke bruger Bluetooth et udmærket valg, for de er heller ikke afhængige af at få indlæst særlige drivere.

    HenrikClausen
    HenrikClausen
    Komputer for alle

      Der er en mulighed mere, nemlig at ikke alle USB-porte har fået driveren installeret. Det lyder måske underligt, men indvendigt kan USB-porte være konstrueret på forskellige måder. Så prøv også at flytte mus/tastatur rundt mellem de forskellige porte, og se om det får dem til at fungere.


      pernis2630
      Abonnent

        Tak for gode, inspirerende input. Jeg prøvede med flere trådløse mus/tastaturer i de forskellige usb-stik. Det lykkedes ikke. Så fandt jeg en gammel kablet mus med PS2 stik. Vupti, så var der forbindelse, og jeg kunne afslutte opsætningen, og problemet var løst.

        Forummet 'WINDOWS 10' er lukket for nye emner og svar.