TPM (osse mig)

Ikke løst
Dette emne indeholder 10 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 2 år, 10 måneder siden.
Oprettet af
migomore
Registreret bruger

Hejsa

Jeg har også et problem med TPM. Men jeg forstår ikke at jeg OVERHOVEDET ikke kan finde den i BIOS. Ikke engang v. 1.2Mit bundkort er et ASUS MAXIMUS VII FORMULA, og jeg har lige opdateret BIOS versionen til 3505 som er den nyeste fra april 2018. Jeg har set videoer på youtube hvor jeg kan se at jeg skal se efter PCH-FW indstillinger. Men i min bios er der kun muligheder for at se PCH indstillinger. Og herunder kan jeg kun enable “Intel Rapid Start Tecnology” og “Intel Smart connect support”, hvilket jeg gjorde uden resultat. Nu er jeg ingen ørn til BIOS, men det må S… da være et sted jeg kan gøre det, men ikke har fundet. Jeg har lige set en video hvor en med et MSI H170A GAMING PRO som er fra juli 2015 gør det ? Jeg håber virkelig at i kan hjælpe (evt. en som har nødagtig det samme BK som jeg har). Og Tak for et super godt blad 🙂

NB ! Mine specs. : CPU :Intel Core i7-4790K 4,0 GhZ GPU : NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB Bundkort : MAXIMUS VII FORMULA

tips
tips
Registreret bruger

    Du skal ikke finde TPM i bios i din computer, for det er der nok ikke, jeg har også i min Asus computer kikket i bios for at finde TPM men det er der ikke, men for at finde TPM skal du på dit skrivebord skriv TPM i søgefeltet og klikke på enhedssikkerhed og fortsætte til TPM hvis at det findes i din computer, du skrive at bios i din computer er opdateret i 2018, men hvis at din computer er væsentlig ældrer er det ikke sikkert at der findes TPM i din computer. Men klik på vedhæftet fil og se hvordan at TPM er i min 3 år gamle Asus stationær computer ser ud.

    Vedhæftede filer:
    tips
    tips
    Registreret bruger

      Jeg har også en 8 år gammel Acer computer med en cpu med 4 kerner og 12 GB ram, ja en rimelig stærk computer, men i den er der ikke noget TPM,  Men klik på link og læs nærmer der.

      https://www.thefastcode.com/da-dkk/article/how-to-check-if-your-computer-has-a-trusted-platform-module-tpm-chip

      Ja TPM er jo simpelhen en lille chip som sidder inde i computeren.

      tips
      tips
      Registreret bruger

        Jeg har på internettet fundet en brugsanvisning på din bundkort, men om det er den helt rigtige model er jo uklar, men den er på 224 sider i a4 format, de skriver noget om at der er TPM på din bundkort, men om der er monteret en chip eller at der kun er en stik til en chip kan jeg ikke lige se, men se selv vedhæftet fil.

        Vedhæftede filer:

        migomore
        Registreret bruger

          Hejsa

          Og tak for svaret. Jeg har selv instruktionsbogen, og 19. TPM henviser til et der er et stik på bundkortet, hvor en chip kan monteres, men de chips som jeg har kunne finde på nettet, passer overhovedet ikke med de pins der er på mit bundkort 🙁


          migomore
          Registreret bruger

            Hejsa

            Tak for svaret. Alt det du skriver har jeg også læst, men problemet er nok at der kun er en TPM indgang til en chip på bundkortet, og altså ikke en som allerede er loddet på.

            MEN mit problem er at indgangen på mit bundkort består af 8 rækker med2 pins derefter 1 række 1 pin og til sidst igen en række med 2 pins. Alle dem jeg har kunne finde fotos af på nettet har 6 rækker med 2 pins, så 1 række med 1 pin og derefter 2 rækker med 2 pins. Så du kan se at det spiller ikke skidegodt med indgangen på mit bundkort. Men hvis du ved hvor ´jeg kan finde en som passer til mit bundkort, hører jeg meget gerne fra dig. Jeg har ledt og ledt, men kan ikke finde en som passer.

            tips
            tips
            Registreret bruger

              Hej igen, jeg har desværrer ikke rigtig nogen ide om hvor at man kan finde den chip som passer til din bundkort, men hvor gammel er din bundkort ????? og er det muligt at finde frem til navn / nummer / Model på den chip som passer til din bundkort ????? feks. i din brusanvisning.  Og er der en model nr. som angiver helt precis hvilken bundkort der er tale om.

              HenrikClausen
              HenrikClausen
              Komputer for alle

                Jeg tror, at det er denne chip, der er brug for. Pris knap 200,-:

                https://www.proshop.dk/Systemtilbehoer-koelepasta-mv/ASUS-TPM-M-R20/2717931


                migomore
                Registreret bruger

                  Hej Henrik

                  Lad for guds skyld være med at købe en TPM chip til jeres ældre bundkort. Jeg har lige købt den som du henviser til, og jeg får meddelelsen : “runtime error. Windows kan ikke genkende den nye hardware. Kontakt distributøren”. Mit bundkort er simpelthen for gammelt til at køre det. Derfor tænker jeg nu at købe et ASUS PRIME Z590-A, som udkom den 15-01-2021. Og fordi jeg har læst på ASUS´s hjemmeside at Z590 understøtter TPM 2.0……Men hvorfor kan jeg så læse i manualen til pågældende bundkort at der er et TPM 2.0 expansion slot. Kan man ikke enable TPM 2.0 på dette bundkort…..Håber du kan svare på det 😉

                  tips
                  tips
                  Registreret bruger

                    Du har jo en Windows 10 computer uden TPM men den computer kan jo helt uden problemer fungerer flerer år ud i fremtiden, så jeg vil jo anbefale at du venter i 1 eller 2 år før du køber ny bundkort eller ny computer, indtil at Windows 11 er blevet standart i alle computermodeller og at du er sikker på at Windows 11 kan fungerer og også at TPM er standart i feks. en ny bundkort.

                    HenrikClausen
                    HenrikClausen
                    Komputer for alle

                      Det er dette bundkort:

                      https://www.asus.com/Motherboards-Components/Motherboards/PRIME/PRIME-Z590-A/techspec/

                      Og der står dette om TPM: 1 x SPI TPM header (14-1pin).

                      Altså at den TPM-adapter, du har købt, kan bruges med bundkortet for at få TPM 2.0.

                      Men på side 34 i manualen står der noget interessant om sagen – nemlig at der er mulighed for at skifte mellem indbygget TPM (‘firmware’) og monteret TPM (‘discrete’). Så bundkortet vil give TPM 2.0 både med og uden den adapter, du har købt.

                      Jeg har desværre ikke mulighed for at undersøge, hvorfor adapteren ikke er kompatibel med dit nuværende bundkort. Det er muligt (men nok ikke sandsynligt), at en firmware opgradering vil løse problemet.

                      Forummet 'WINDOWS 10' er lukket for nye emner og svar.