win 10 på m2 disk

Ikke løst
Dette emne indeholder 5 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 3 år, 11 måneder siden.
Oprettet af
john-a17dc32b77
Abonnent

Jeg har en computer med en almindelig ssd i. Nu har jeg købt en m2 ssd og et adapterkort, da mit bundkort ikke understøtter dette. Kan der være problemer med bios at lokalisere dette drev eller skal jeg blot fjerne alle mine harddiske og starte win10 op via alm usb stik. Kan der være problemer med NvME. Er den indbygget i win10.

Mit bundkort er et X79 deluxe.

CPU 6 core i7-4930k

Er der noget jeg skal være opmærksom på. Regner med at jeg altid kan sætte den gamle ssd i hvis jeg får brug for de gamle data.

John

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    Hej John

    Der kan altid være problemer med adapterkort, men jeg er faktisk lidt imponeret over, hvor sjældent det er. Og som du foreslår, kan du bare gå lige til sagen – fjerne forbindelsen til de eksisterende drev, tilslutte NVMe-adapteren, og starte computeren fra en USB-nøgle med Windows 10.

    Driveren til NVMe-drev er indbygget i Windows, og det er egentlig blot en ret simpel udvidelse af PCI-Express bussen. Netop dette gør, at NVMe-drev bør kunne findes uden videre, også via en adapter. Jeg har installeret NVMe-drev i flere computere (herunder den, jeg bruger lige nu), uden problemer. Så prøv først, og fejlfind senere. Hvis det ikke fungerer umiddelbart, og ikke fremgår af BIOS-listen af tilsluttede drev, er det muligt at du skal ændre en BIOS-indstilling.

    Det gamle drev kan du også skaffe et USB-kabel til, så du ikke behøver åbne computeren for at montere det.


    john-a17dc32b77
    Abonnent

      Det lyder godt. Så må jeg se at finde alle mine programmer og seriekoder. Sikke en redelighed. Ved du om jeg skal bruge seriekoden fra win10 ?.

      HenrikClausen
      HenrikClausen
      Komputer for alle

        Hej igen

        Det er ikke engang nødvendigt at indtaste koden til Windows igen. Windows opdager automatisk, at den har været installeret og aktiveret tidligere, og vil lade sig aktivere igen uden vrøvl.

        De andre programmer med købte licenser er naturligvis en lidt anden snak. Men mon ikke du har kvitteringer i e-mail, så du kan finde koderne der, eller på udgivernes hjemmesider?


        john-a17dc32b77
        Abonnent

          Ja, Så er det prøvet. Sikke noget skidt. Jeg havde ingen problemer med at installere windows fra usb, men så kom det sjove da jeg skulle genstarte den. Jeg røg med det samme ind i bios da der var noget galt. Efter at have rodet med den i flere timer med save og restart med samme resultat. Hele tiden i bios. Biossen kunne ikke finde min 1*4 kort med min m2 disk på. Har Du andre gode ideer eller skal jeg bare acceptere at den ikke kan starte op via m2 kort.

          HenrikClausen
          HenrikClausen
          Komputer for alle

            Det var dog ærgerligt!

            Nu er der temmelig mange BIOS-varianter derude, du har vel fundet en manual til din udgave?

            I alle tilfælde vil jeg foreslå at se efter kompatibilitietsindstillinger for PCI-Express, harddiske og lignende. Måske en SATA-kompatibilitet. Det kan være langsommere, men NVMe er heldigvis så forrygende hurtige, at selv en halvering af hastigheden næppe kan mærkes.

            Forummet 'WINDOWS 10' er lukket for nye emner og svar.