Windows 10 i 32 bit?

Løst
Dette emne indeholder 6 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af Christian Bugge Christian Bugge 8 år, 1 måned siden.
Oprettet af
flemming-9aca3b0bb9
Abonnent

Jeg har en computer med Windows 7 i 32 bit, og har ikke endnu opdateret den til Windows 10, da jeg har et par ældre programmer, som jeg bruger meget, og som jeg har en mistanke om måske ikke fungerer i W10.
De fungerede nemlig ikke på min computer med Windows 8,
men den var også i 64 bit, og i virkeligheden tror jeg, at programmerne skal køre i 32 bit.
Hvis jeg opdaterer min W7 til W10, vil den så fortsætte med at være i 32 bit?
altså – findes Windows 10 i 32 bit?
Og hvis det efter opdatering viser sig, at programmerne ikke fungerer, og jeg gendanner computeren til W7, vil den så også stadig være i 32 bit-version?

Christian Bugge
Christian Bugge
Registreret bruger

    Hej Flemming

    På stående fod kan jeg fortælle dig så meget, at Windows 10 findes i en 32 bit version.

    Derimod er det mindre klart, om du bliver opgraderet til 64 bit, når du opgraderer til Windows 10. Det kan jeg ikke umiddelbart finde svar på, men mit bedste bud er at du ender med en 32 bit version af Windows 10.

    Mange programmer der kører på 32 bit Windows, kører uden problemer på 64 bit Windows via den indbyggede 32 bit emulator. 

    Det er usikkert om programmer, som ikke funger på Windows 8, kører på Windows 10 – uanset om der er tale om 32 eller 64 bit versionen.

    Det er en mulighed at opgradere til Windows 10 og teste om det virker. Herefter kan du bruge nedgraderingsfunktionen til at gå tilbage til Windows 7, hvis dine programmer ikke kører som de skal på Windows 10.

    Under alle omstændigheder er det klogt at sørge for at en backup af alle data inden du går videre.

    Hej Christian. Tusind tak for svaret. Jeg har i mellemtiden også stillet mit spørgsmål på Microsoft Community, og fået flere enslydende svar på, at man vil få Windows 10 i 32 bit, når man opgraderer fra Windows 7 i 32 bit. Nogen havde rent faktisk prøvet det. Og jeg er nu også blevet klar over, hvordan man rent teknisk nedgraderer igen, hvis det viser sig, at programmerne ikke vil fungere. Jeg tror selv, at det beror på en konflikt imellem 32 og 64 bit. Det var den besked, der poppede op, da jeg forsøgte at installere dem tidligere på min Windows 8 pc. Men jeg er nu tryg ved at kunne nedgradere igen, så jeg lade det komme an på en prøve, og installere Windows 10.
    MHV Flemming


    snuby2
    Registreret bruger

      Hej! Flemming. Vil du godt fortælle om hvordan man NEDGRADERE, fra win. 10 til 7. jeg har mange ploblemer med 10. M.V.H. Snubby.

      Jeg fandt faktisk svaret på det her i “Spørg os forummet”
      En venlig herre ved navn Kaj Emil lagde denne anvisning ind – se vedlagte billeder

      For de nysgerrige kan jeg rapportere, at jeg har fået opgraderet min Windows 7 til Windows 10, og den forblev i 32 bit.
      Det viste sig så, at den, som jeg også havde håbet på, sagtens kunne køre de gamle programmer. Der er tale om Micrografx Draw og Photomagic – et fantastisk tegne/lay out/foto program, som kan ting, som ingen andre programmer, jeg kender, kan. Desuden også et lille højre-kliks foto program, som heller ikke kunne forliges med 64 bit. Så det er jo dejligt.
      Tak til alle for god hjælp.

      Christian Bugge
      Christian Bugge
      Registreret bruger

        Godt du har fået det til at fungere! Jeg lukker sagen her.

        Snubby: Hvis du løber på problemer med nedgraderingsfunktionen, og har brug for hjælp, vil jeg bede dig oprette et nyt forumindlæg, så tager vi den der.

        Forummet 'WINDOWS 10' er lukket for nye emner og svar.