Windows msn-reklamegøjl

Ikke løst
Dette emne indeholder 5 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 3 år, 9 måneder siden.
Oprettet af
[email protected]
Abonnent

Jeg døjer hele tiden med Microsofts utålelige reklamegøjl. Når jeg tænder for computeren, popper der en msn-ramme op hver eneste gang hvor en masse msn-produkter tilbyder mig at reagere på dem, fx med køb af ditten og datten. Jeg er IKKE interesseret i den slags, men det er muligt at amerikanerne elsker at blive afbrudt af reklamer via film og diverse tv-udsendelser og derfor tror at vi brugere elsker at blive mødt med en reklame hver eneste gang vi åbner for computeren. Denne bruger her, er IKKE interesseret, men ved opkald til MS og andre brugere, herunder også Windows-brugere på FB, stiller man sig enten uforstående over for at jeg oplever dette, afviser at det er noget man kan gøre, for vi SKAL have den slags irritationsmomenter (Microsoft) eller kommer med mere eller mindre ubrugelige forslag til at  undgå det, også den med at det forstår de da ikke, for det sker ikke hos dem, eller de forstår simpelthen ikke spørgsmålet.

Jeg har været abonnent i mange herrens år på dette udmærkede blad, men det er første gang jeg beder om  hjælp med dette problem – er der virkelig ingen der kan – eller tør – svare på hvad der kan gøres ved problemet?


kaj-emil
Abonnent

    Hej

    Der er en del muligheder, alt efter hvad du vil fravælge/tilvælge.

    Får du de uønskede meddelelser som “sorte kasser”, der kommer ind fra nederst til højre, venstreklik da på ikonet nederst til højre på proceslinien (Handlingscenter), og venstreklik på Administrer meddelelser, og du kommer til en side, hvor du selv kan vælge om du vil fravælge alt, eller om der er meddelelser, du vil modtage?

    Kommer dine uønskede meddelelser på skærmen under opstart, kan du prøve, at gå ind i Jobliste og vælge fanebladet Start (højreklik på Start og vælg Jobliste), her vil du se alle Apps der popper op under start?

    Kommer dine uønskede meddelelser via mails fra din Microsoft konto (Outlook)?

    Rul da ned til bunden af mailen og vælg Frameld.

    Eller venstreklik på Flere handlinger (de 3 prikker) og nederst går du forbi Avancerede handliger og vælger Opret regel.

    Med venlig hilsen

    Kaj-Emil

    Tak for svaret, men desværre er det ikke løsningen. Det er åbenbart vanskeligt at forklare præcis hvad det er der er problemet selvom jeg synes jeg gør mig vældig umage med at forklare det. Det er en ramme (tom) der kommer fra msn.com og der sker følgende:

    1. når jeg tænder for min computer, popper MS-Edge op med den i denne vedhæftede fil fra http://www.msn.com – jeg har forsøgt at tilføje det som en vedhæftet fil.

    2. den findes IKKE ved at gå ind i startmenuen på joblisten, så jeg kan ikke slå den fra permanent.

    Men nu har jeg som nævnt sat den ind i et word-dokument via en print-screen-funktion, så nu håber jeg at der findes en løsning på dette irriterende problem.
    Jeg kan godt se at der tilsyneladende er problemer med netværket, men det kommer jo ikke mig ved, eftersom jeg ikke ønsker det overhovedet. Jeg kan simpelthen IKKE forstå hvorfor jeg skal plages med noget jeg ikke ønsker at se i et program jeg har købt. Det er virkelig irriterende – det værste er dog at der er andre der slet ikke forstår problemet, for det sker ikke hos dem, eller også er det fordi jeg er rigtig dårlig til at forklare det uden et screen dump.

    Med venlig hilsen
    Arne H. Wilstrup

    Vedhæftede filer:
    HenrikClausen
    HenrikClausen
    Komputer for alle

      Hej Arne

      Tak for skærmskuddet af den usikre webforbindelse. Den viser så ikke det problem, du beskriver, og jeg vil meget gerne have et skærmskud af det. Det kan være popup-meddelelser i browseren, du er kommet til at give tilladelser til, og det kan vi ikke klandre Microsoft for. Hænger det i øvrigt sammen med, hvilken browser, du bruger?

      Som sagt: Skærmskud, skærmskud, skærmskud. Når jeg kan se problemet, kan jeg sige mere om det.

      Kære Henrik Clausen

      Jeg har fået oplyst at det er Edge-browseren der spøger. At der ikke er noget indhold i dette browservindue, skyldes formentlig at jeg også anvender YouSees sikkerhedsprogram, men fænomenet var der også før jeg havde installeret det pågældende program. Det sikkerhedspakken skåner mig for er imidlertid blot indholdet i browservinduet, og derfor står der at der er problemer med netadgangen i det pågældende vindue, men det er der faktisk ikke.

      Ifølge Google er der mere end seks millioner brugere der har spurgt om akkurat det samme. Jeg har også fundet frem til en person der – bedre end jeg – er i stand til at adressere problemet, uden at det dog har løst det. Det er fra Computerworld.

      https://www.computerworld.dk/eksperten/spm/1032064

      Efterseom det er Edge der tilsyneladende skaber problemet, at Edge ikke kan fjernes fra Windows, så er det – som jeg ser det – et Microsoftproblem.

      Du antyder at det må være et fejl-40 problem, og selvom jeg erkender at der findes tusindvis af indstillinger i et stort program som Windows 10, så er det underligt at det skal være så vanskeligt at fravælge blot en enkelt del af systemet som jeg ser at der er millioner der også døjer med. Det burde dog give stof til eftertanke hos MS – især da der er nogen der hævder at de aldrig er stødt på problemet.

      Det skærmskud (screen dump) jeg har medsendt adresserer, som jeg ser det, tydeligt hvad det er jeg oplever, og ham der har skrevet til Computerworld har haft held med at koge det ned til nogle få linjer, noget der er genialt gjort, men jeg har hverken på den ene eller anden måde haft held til at gentage det der anbefales, for når jeg fx skriver “gpedit.msc” får jeg blot et nyt browservindue hvor jeg så kan lede efter diverse artikler, men altså ikke komme ind i selve Windows gruppepolitik og eventuelt slå Edge fra. Jeg håber at det er tilstrækkeligt til at du måske kan finde en løsning, og jeg beklager at jeg ikke har været helt skarp til at forklare problematikken.

      Med venlig hilsen
      Arne H. Wilstrup

      HenrikClausen
      HenrikClausen
      Komputer for alle

        På den led. Jeg har haft en del lignende spørgsmål, hvor det viste sig at spørgerne på et eller andet tidspunkt havde sagt “Ja tak” til notifikationer i browseren, og senere blev overvældet af reklamer. Det her er noget andet. Men du nævnte, at du får en masse reklamer, det har du ikke vedlagt skærmskud af?

        Der er to problemer her: Et er, at Edge starter automatisk, det andet at der kommer denne besked om at msn.com ikke er et sikkert sted.

        Det første handler om at undersøge, hvad der starter automatisk sammen med Windows. Der er en relativt ny funktion, der automatisk genstarter de programmer, der var aktive da computeren blev lukket. Det er vel ikke dette, det drejer sig om?

        Så er der de programmer, der er angivet i de forskellige automatiske Start-indstillinger. Du kan se dem i Jobliste (tast Ctrl+Shift+Esc, klik på Start), og se efter om Edge optræder der. Hvis det er tilfældet, kan du bruge StartupStar til at fjerne Edge fra autostart programmerne:

        https://fordelszonen.komputer.dk/programmer/optimeringsprogrammer/startupstar

        Meldingen om at msn.com er usikker er så det andet problem. Sker det for andre websteder? Det har at gøre med browserens forståelse af, om webstederne er ordentligt digitalt underskrevet.

        Her er et skærmskud af fanebladet Start i Jobliste:

        Forummet 'WINDOWS 10' er lukket for nye emner og svar.