Åbn en kirkebog.

Ikke løst
Dette emne indeholder 1 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 13 år, 5 måneder siden.
Oprettet af
kjul3
Registreret bruger

På en computer med Vista er der opstået et problem når der skal åbnes en kirkebog fra sa.dk

Før problemet opstod blev en jnlp fil automatisk kørt på ½ sek. og java åbnede så kirkebogen; men nu forlanger pc’en at jnlp filen først skal gemmes og dernæst åbnes før java kan åbne kirkebogen.

Problemet har løst sig selv da arkivalieronline nu ikke længere kræver brugernavn og adgangskode for at få adgang til kirkebøgerne. 
 

Problemet er, at den nødvendige association til JNLP filer er gået tabt. Den skal være tilknyttet Java Web Start Launcher, og den nødvendige tilknytning kan genoprettes via Windows’ Kontrolpanel:

  1. Åbn Kontrolpanel
  2. Klik på Programmer
  3. Klik på Standardprogrammer
  4. Klik på Knyt en filtype eller protokol til et program.
  5. Klik på udvidelsen JNLP.
  6. Klik på Rediger program
  7. Vælg Java Web Start Launcher eller find frem til filen C:Programmerjavajre6 binjavaws.exe

[quote=kjul3]

På en computer med Vista er der opstået et problem når der skal åbnes en kirkebog fra sa.dk
Normalt åbner kirkebogen når der klikkes på den; men af en eller anden grund skal jeg nu først gemme en lille JNLP fil i en mappe, og så åbne filen der for at få kirkebogen til at åbne.

 Java programmet der bruges er opdateret, og programmets indstillinger er som på en anden computer med XP der kan åbne kirkebøger uden først at skulle gemme og åbne den JNLP fil.

Derfor tror jeg, at det er en indstilling i Vista der er blevet ændret så filen ikke bliver kørt som før, men først skal gemmes, og dernæst åbnes. Desværre kan jeg ikke finde hvor man kan ændre det.

[/quote]

Forummet 'WINDOWS (tidligere udgaver)' er lukket for nye emner og svar.