Back up

Løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 12 år, 2 måneder siden.
Oprettet af
kompall
Abonnent

Windows 7 pro.

Når man arbejder med filer på en USB nøgle eller andet der er tilsluttet USB, antager jeg at arbejdet gemmes på en midlertidig fil som så overføres gennem USB når arbejdet afsluttes/gemmes. Er det således, og i bekræftende fald-hvor? hvilken fil.

Jeg ved at når man arbejder med tegninger har man en *.bak fil.

Nej, filerne bearbejdes direkte på USB-nøglen.

Hvilket også betyder, at man under ingen omstændigheder bare skal hive den ud. Det er vigtigt at bruge “Sikker fjernelse”, før USB-nøglen fjernes fra porten.

.BAK-filerne oprettes af det program, der arbejder med filerne, ikke af Windows selv. Nogle programmer gør det, andre springer det over. Det har egentlig ikke noget at gøre med om det er tegninger, der bearbejdes – mit program til tekstbehandling opretter også .BAK-filer med foregående udgaver af de filer, man arbejder med.


kompall
Abonnent

    TAK for hurtigt svar.

    Jeg fik at vide at der ikke er back up/midlertidige filer når man arbejder på en USB nøgle-OK

    Men jeg har i mange år (15) arbejdet på en et diskette drev (USB tilsluttet), og der kan jeg høre at det først er ved GEM (excel) at der overføres opdatering til disketten. Det må være gemt et eller andet sted-men slettes måske ved GEM?

    Min USB nøgle lyser når den er aktiveret og jeg kan ikke se nogen aktivitet når under arbejdet på file

    Programmerne holder som regel midlertidige filer i en mappe på harddisken, ikke på (vanvittigt langsomme) floppydrev. Det er fornuftig programmering.

    Windows er også designet, så programmet kan tro, at en fil bearbejdes på disken, mens alt i virkeligheden håndteres i hukommelsen, indtil man gemmer sine data.

    .BAK-filerne dannes derimod typisk på en lidt anden måde. Her læses hele dokumentet ind i hukommelsen og bearbejdes der. Når filen skal gemmes, omdøbes den gamle fil til at hedde .BAK, hvorefter alle data gemmes i en ny fil.

    Det er en del snak om et kompliceret emne. Er der et praktisk spørgsmål, jeg overser..?

    Forummet 'WINDOWS (tidligere udgaver)' er lukket for nye emner og svar.