Bootmgr mangler

Løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 11 år, 5 måneder siden.
Oprettet af
clelling
Abonnent

I min PC er der 2 fysiske disk’e: 1 med WIN7+programmer og 1 med mine private data, billeder m.m.

For et stykke tid siden gen-installerede jeg WIN7, og bemærkede egentlig godt at der var et eller andet i vejen med installationen, men da der ikke var nogle problemer med at boote og køre programmer (alt virkede som forventet) tænkte jeg ikke mere over det.

Jeg har nu anskaffet mig en ny hard-disk til erstatning for min “data”-disk, men nu vil WIN7 lige pludselig ikke starte – jeg får meddelelsen “bootmgr mangler – tryk CTRL – ALT- delete”. Det kunne altså tyde på, at bootmgr rent fysisk befandt sig på den “data”-disken – altså IKKE på WIN7-disken.

Hvis jeg sætter den gamle “data”-disk i igen, er der ingen problemer.

Så er spørgsmålet: Kan man kopiere en bootmgr fra min data-disk til WIN7-disken, eller kan jeg oprette en bootmgr på WIN7-disken, eller noget helt andet?

m.v.h.

Claus

Jeg tror problemet er et andet, nemlig at det nye drev er mærket ‘aktivt’, og at computeren derfor prøver at starte fra en harddisk, der ikke har Windows.

Det kan i så fald løses på to forskellige måder:

1) Brug Diskhåndtering til at fjerne Aktiv-markeringen. 

2) Gå ind i BIOS og vælg et andet drev til at være det, der skal startes fra.


clelling
Abonnent

    Nr. 2 HAR jeg prøvet uden held.

    Jeg har dog “taget tyren ved hornene” og geninstalleret WIN7 – det trængte PC’en vist til alligevel – trods den megen tid, der skal bruges på det.

    m.v.h.

    Claus

    Ja, det bliver nødvendigt efter et års tid eller to. Jeg har lige gjort det samme.

    Forummet 'WINDOWS (tidligere udgaver)' er lukket for nye emner og svar.