copy shadow

Løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 12 år, 2 måneder siden.
Oprettet af
ålborg
Medlem

Hej.

Har tidligere spurgt, hvorfor pladsen på min harddisk skrumper af sig selv. Fik at vide det nok skyldes noget kaldet Copy shadow el.lign.  Kan jeg slå den funktion fra?

 

vh  Anders

Det kan du godt, men det er egentlig ikke nødvendigt:

Windows frigiver selv den plads, der optages af Shadow Copy, når du fylder harddisken op med andre filer. Derved har du stadig adgang til hele diskens kapacitet, samtidig med at du har glæde af sikkerheden i Shadow Copy.

Du kan eventuelt bruge dette program til at se, hvor diskpladsen er brugt:

http://www.saleensoftware.com/FilePro.aspx


ålborg
Medlem

    hej henrik

    tak for svar. Det lyder betryggende. Vil jeg alligevel gerne fjerne Shadow copy, hvordan gør jeg så?. Har læst KFA i 6-7år og erindrer ikke i nogensinde har beskræftiget jer med den funktion. Hvorfor egentlig ikke. Vil tro at mange Vista brugere har været forundret og foruroliget over, hvor f….. pladsen på H.disken blev af.

     vh Anders

    Jeg skrev en artikel om det for et par år siden, hvor jeg demonstrerede, hvordan man kan bruge Shadow Explorer til at genfinde overskrevne og slettede filer:

    http://www.shadowexplorer.com

    Jeg vil fraråde at slå Shadow Copy fra, for Systemgendannelse er afhængig af, at denne service fungerer. Et bedre alternativ er at regulere den mængde plads, der bruges af systemet. Normalt er det op til 15 % af diskpladsen, det kan reduceres via programmet VSSAdmin. Det skal køres fra en kommandolinje med Administrator rettigheder – se skærmskud.

    Hvis du ikke er afskrækket af de tekniske detajler, er her en guide til opgaven:
    http://www.wikihow.com/Reduce-Shadow-Copy-on-Windows-Vista 

    Min anbefaling er dog den samme: At lade systemet passe sig selv.  

    Forummet 'WINDOWS (tidligere udgaver)' er lukket for nye emner og svar.