Drive Cloning Komputer for alle 7.14

Ikke løst
Dette emne indeholder 11 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af  perhansen626985 9 år, 11 måneder siden.
Oprettet af
erik b rasmussen
Abonnent

 

Jeg har med interesse læst artikel om kloning af harddiske i Komputer For Alle 7.14. Det gav anledning til at fundere om programmet kan bruges i følgende sammenhænge.

 

I Ældre Sagen på Østerbro har vi en mindre skolestue med 6 stationære PC’re, 5 til elever og en til instruktøren. Det er vores agt, i løbet af sommeren, at udskifte disse PC’ere med nye stationære Acer PC’ere (netop dette mærke p.g.a. deres fysiske størrelse). PC’erne vil blive konfigureret som følger:

 

Windows 8.1
Office 2013
et mindre antal andre programmer, som for eks Google Chrome, e.t.c.
1 administratorbruger
8 brugere = 1 for hver af de 8 kurser vi afholder i løbet af en uge

 

Det er vores erfaring, at vores kursister kan være meget ”kreative” i brugen af PC’erne, så det er nødvendigt, fra tid til anden, at retablere PC’erne til grundkonfigurationen.

 

Det er her programmet ’Drive Clone’ kommer ind. Er det muligt med programmet at gøre som følger:

 

Efter konfiguration af PC opdeles harddisken i 2 partitioner på for eks. hver 400 GB, hvor partition 1 indeholder Windows 8.1 opsætningen og partition 2 indeholder en ”spejling” af partition 1. Dette gøres med ’Drive Clone’ programmet.

 

Ved afslutning af et kursusforløb eller hvor andre årsager gør det nødvendig at retablere partition1, hentes Windows 8.1 opsætningen fra partition 2 og ”spejles” til partition 1.

 

Vores instruktion, som udelukkende henvender sig til medlemmer af Ældre Sagen, lægger vægt på den basale brug af en PC, Internet (kommunikation med det offentlige) og Email. Selvfølgelig vil andre relevante emner også behandles.

 

 

 

Er den her skitserede løsning en farbar vej?

 

Med venlig hilsen

 

Erik Berg Rasmussen
Ældre Sagen Østerbro

 


perhansen626985
Abonnent

    Hej Erik

    Er selv i ældre sagen i Aalborg og kender udmærket dit kreative problem. Du kan jo godt bruge den mulighed, men problemet kan jo være både med licens til win 8.1 og office, som nok ikke er den samme på de 8.pc. Husk også at fordi du deler  jo harddisken i 2 men det er stadig den samme, og bliver den defekt er alt væk.

    Vi har selv en nas med 2 harddisk som køre read, så er sikkerheden noget størrer og  de bliver samtidig brugt af diverse kontorer som backupsystem. Vi kører med mange kurser i løbet af ugen og de har alle hver sin login.

    vh

    PH


    perhansen626985
    Abonnent

       

      Slettet

      Så vidt jeg kan se, er der ikke svar på min forespørgsel. I mail af 4. maj kl. 20.12 meddeler I at der er svar. Men svaret forekommer ikke i ovewnstående.

       

      Med venlig hilsen

      Erik Berg Rasmussen

      Til Per Hansen

      Som jeg ser det, skulle der ikke være licensproblemer, idet hver PC har sit sæt af licenser, og kloningen foregår foregår individuelt på hver PC. 

      Med venlig hilsen

      Erik Berg Rasmussen


      perhansen626985
      Abonnent

        Hej Erik

        2 gange har jeg besvaret men kan ikke se den i forum

         

        Vh

        PH

         

         


        perhansen626985
        Abonnent

          Hej Erik

          Nej hvis du laver en for hver maskine er der ingen problemer med licens. Men syntes stadig ikke det err en god ide at lave en cloning på den samme harddisk som cloning kommer fra.

          vh

          PH

          Kære PH

          Komputer for alles cloningprogram virker ok. At vi vil clone på samme harddisk er udelukkende for hurtigt at kunne genskabe standarsopsætningen for en elevpc. CLoningen kan selvfølgelig ikke benyttes ved nedbrud af PC, hvor et sæt gendannelsen DVD’er vil være til rådighed.

           

          MVH

          Erik BErg Rasmussen

           

          Ja, det kan udmærket gøres på den måde – det vil fungere.

          To forbehold:

          1) Det vil være relativt langsomt, fordi kopieringer sker indenfor samme harddisk. Her vil det hjælpe at gøre Windows-partitionen så lille som muligt, men ideelt skulle hver computer have en ekstra harddisk til formålet.

          2) Tilbagerulningen vil også eliminere de seneste Windows-opdateringer. Derfor bør sikkerhedskopieringen gentages ind imellem, når computerne er blevet ‘renset’ og derefter har haft mulighed for at hente de nye opdateringer igen.

          Hej Henrik
          Jeg er klar over at, det vil være relativt langsomt, men tilbagerulning vil kun være relevant 2 gange årligt, nemlig efter afslutning af en kursussæson. Det vil ikke være særligt store datamængder, ud over WIndows 8.1 og Office 2013, der skal flyttes. Jeg er enig i, at en eksterne harddisk ville være idealet, men det rækker vores sparsomme økonomi ikke til.

          Windows opdateringer vil også være til at leve med, da det kun vil blive 2 gange årligt.

          Hele grunden til at vi gerne vil kunne genskabe standardopsætningen, er at vores kursister er meget “kreative” i brugen af systemerne. Man kan sommetider undre sig over hvordan de bærer sig ad. Vore kommende kurser vil koncentrere sig om brug af kommunikation med det offentlige.

          MEd venlig hilsen

          Erik Berg Rasmussen
          Ældre Sagen Æsterbro Lokalbestyrelse 

          Hej Henrik

          Efter en udmærket frankrigsferie, ville jeg i dag teste videre på Drive Clone programmet, installeret fra dvd 7.2014. Men ak!!!! programmet starter efter windows tilladelse, men kører derefter på startbilledet til programmet og kommer aldrig længere. Jeg har forsøgt med geninstallation af programmet, men uden resultat. Programmet kører på en windows 8.1 version i en 64 bit version.

          Da jeg for ca 3 uger siden satte PC’en op med windows 8.1 og kørte alle opdateringer, med efterfølgende installation af Drive Clone, virkede programmet udemærket og jeg kunne lave en kloning af systempartionen på PC’en, men nu vil programmet altså ikke starte.

          MVH
          Erik Berg Rasmussen
          Ældre Sagen – Østerbro lokalbestyrelse.

          Det var ikke godt for Drive Clone…

          Til formålet vil jeg foreslå et helt andet program, nemlig Macrium Reflect:

          http://www.macrium.com/reflectfree.aspx

          Det kan sikkerhedskopiere hele computeren i ét hug helt som Drive Clone, og er skruet sammen til netop den opgave, du sidder med. USB-harddiske er et udmærket backupmedie, især hvis computerne har USB3. Programmet kan brænde en CD at starte computerne fra, når der skal gendannes.

          Selvom gratisudgaven kan klare opgaven, vil jeg alligevel foreslå at købe en licens, da det jo ikke er egentlig privat brug, der er tale om her.

          Forummet 'WINDOWS (tidligere udgaver)' er lukket for nye emner og svar.