Dual boot på samme harddisk

Løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 11 år, 6 måneder siden.
Oprettet af
uduj
Registreret bruger
Jeg vil gerne have både Win8 og Win7 på samme harddisk, så jeg får mulighed for dual boot.
Jeg har tænkt mig at købe en bærbar med Win8 med en rimelig stor harddisk.
Jeg har et Win7 program, som jeg ikke bruger mere.
 
Jeg tror ikke der nogen større udfordring i at installere Win8 på en harddisk, der er partitioneret, således at der ligger Win7 på den første – oprindelige – partition.
Noget andet er om man kan lægger Win7 ind på en harddisk, hvor det omvendte er tilfældet, altså med Win8 på den første oprindelige partition, vil det give konflikter?
 

Det er klart bedst at have Windows 7 inde først, og derefter installeret Windows 8. Det fungerer fint – faktisk er det præcist den opsætning, jeg bruger. Jeg har ikke prøvet det modsatte (endnu), men min erfaring fra tidligere udgaver af Windows er, at den nye version altid forstår de ældre udgaver og deres startproces, mens de ældre udgaver aldrig forstår de nyere. Funderer man lidt over det, er det faktisk ganske logisk.

Der er en del gode tilbud på bærbare med Windows 7, kig dig omkring.

Forresten: Hvis din gamle Win7 er købt preinstalleret, kan du ikke flytte den til en anden PC. Det nemmeste er at købe en bærbar med Windows 7, og så benytte Microsofts tilbud om opgradering til Windows 8.

Rent praktisk vil jeg anbefale at oprette en ny partition til den ekstra Windows før du installerer den, og under installationen udpege den partion til installation. Windows opretter automatisk en multiboot menu undervejs.


uduj
Registreret bruger

    Jeg har en Win7 jeg ikke bruger mere på dvd.

    Jeg er enig med dig i at det bedste er at have Win7 lagt ind på første partion og herefter lægge Win8 ind på anden.

    Men hvis jeg køber en pc med Win8 (eller win7+opgradering)så kan det jo ikke umiddelbart lade sig gøre.

    Kunne man forestille sig, at jeg havde Win8 installeret på første partion, kopierede den over på en extern harddisk, installerede Win7 på første partion og herefter kopierede Win8 over på den anden?

    Som sikkerhedsforanstaltning kunne jeg jo altid starte med at tage et image af maskinen med den oprindelige opsætning og så prøve mig frem.

    En opgradering af Windows 7 kan uden problemer give dig et system med Windows 7 på den ene partition og Windows 8 på den anden. Du gør sådan:

    – Hent Windows 8 opgraderingen, og brænd den til DVD.

    – Opret en ny partition i computeren til at rumme Windows 8.

    – Start computeren fra den Windows 8 DVD, du har brændt.

    – Vælg brugerdefineret opsætning og læg Windows 8 på den nye partition.

    – Lad installationen køre, den genstarter computeren nogle gange.

    Slutresultatet bliver en PC med to uafhængige Windows-installationer, og en bootmenu, hvor du vælger mellem dem ved start af computeren. 

    Dit alternative forslag bør også virke, hvis det skrues lidt anderledes sammen:

    Sørg for at installere Windows 7 på den anden partition, ikke på den første. Brug derefter et program som EasyBCD til at rette i opstarten:

    http://neosmart.net/EasyBCD

    Jeg har ikke udført det interessante eksperiment at flytte en Windows-installation fra en partition til en anden, men umiddelbart ville jeg forvente en del forvirring på lavt niveau, hvis den pludselig holder ‘flyttedag’.

    I alle tilfælde er det en god ide at tage et image af den oprindelige opsætning. Macrium Reflect, der ligger på vores CD, er meget egnet til det.

    Forummet 'WINDOWS (tidligere udgaver)' er lukket for nye emner og svar.