Farvel Windows

Ikke løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af  hlexa 7 år, 8 måneder siden.
Oprettet af
hlexa
Registreret bruger

Som flere andre har skrevet om her, så har jeg Windows Update problemer.

Det er en Macbook med 4 GB RAM, en 2 GHz Intel Core 2 Duo processor, med OS X og Windows 7 HP og Bootcamp.

Nu er jeg blevet så træt af bøvlet med Windows og Update, at jeg kopierer mine dokumenter fra Windows over på en USB stick (de vil kunne læses fra OS X, hvor jeg bl.a har MS Office til Mac) sletter Windows 7 og bruger partitionen til et ekstra OS X drev.

Der er efterhånden mange der er sure på Microsoft på gr af de forskellige forsøg fra firmaet på at snige Windows 10 ind på deres computer. Jeg har firmaet mistænkt for, at bøvlet med med Update er endnu et forsøg på at “overtale” mig som bruger af Windows 7 til at opgradere til 10.

Jeg tror faktisk at Microsoft er på vej nedenom og hjem. Deres satsning på hardware er gået grueligt gal. Og nu denne “gratis” Windows 10. Hvor er deres fremtidsudsigter?

Ingen steder! Så jeg kan lige så godt trække mig som kunde nu, inden der kommer mere bøvl. Og afskrive de produkter fra firmaet som jeg har licens til og stadig burde kunne anvende, hvis altså Update virkede.

 


hlexa
Registreret bruger

    Så fik Windows (7) en sidste chance.

    Med WU sat til “Søg aldrig efter opdateringer” lavede jeg en manuel søgning og efter 50 minutter fandt WU frem til 16 anbefalede opdateringer. Nu fik den så lov til at hente og installerer dem. Efter 20 minutter var de på plads.

    Jeg tror problemet her var, at “procent hentede” tælleren ikke virker ordenligt. Den viser hele tiden “0%” så man/jeg bliver utålmodig og afbryder WU. Jeg kan se i opdateringsoversigten, at en lang række opdateringer mislykkedes den 16, da det gik galt.

    Nu får jeg se hvad der sker til juli. Indtil videre bliver Windows ikke slettet på min Macbook. Men jeg syntes altså det er et lortesystem – undskyld mit franske!

     

     


    hlexa
    Registreret bruger

      Jeg har til nu – siden den 15.4.1991, da jeg anskaffede min første egen personlige computer, med MS-DOS 3.30A – været personlig kunde hos Microsoft og brugt deres produkter i over 25 år.

      Aldrig har jeg oplevet en så fuldstændig uacceptabel support, som jeg oplever nu!

      Min Macbook med Bootcamp og Windows 7 HP var 52 minutter om at søge efter opdateringerne i juni og her i juli tog det 1 time og 32 minutter. Det er bare søgningerne!

      På mine computerer med Vista bliver Windows Update slet ikke færdig – intet kommer frem efter 4 – 5 timer, hvor jeg valgte at afbryde det. Der er forsøgt flere gange.

      Til sammenligning finder Mac OS X, Java og Flash de tilgængelige opdateringer efter under 1 minut. Ligeledes for Microsoft Autoupdate sat til manuelsøgning med Office 2011 til Mac OS X.

      Og jeg er ikke den eneste. Der er masser af klager over problemer med Windows Update på forskellige internet fora.

      Derudover er der sagen med Windows 10 og Microsofts bøllemetoder.

      Windows Vista skulle være understøttet med sikkerhedsopdateringer til april næste år (2017) og Windows 7 til engang i 2020.

      Det er et klart brud på betingelserne at Vista ikke kan opgraderes inden for rimelig tid, og at det ta’r så lang tid med Windows 7. Det bliver de sidste Microsoft Windows OS produkter jeg har købt.

      Den ene Vista er på en Macbook Pro med Bootcamp. Der ligger bl.a Office, så den vil kunne blive brugt lokalt uden sikkerhedsproblemer. Den anden Vista ligger sammen med XP på en Lenova IBM Thinkpad, med en ny stor HDD og masser af ubrugt plads til en ny partition. Der kommer så Linux (Ubuntu) på som aktiv OS, med mulighed for at vælge Vista/XP til lokale brug.

      Jeg fortsætter lidt endnu med Windows 7 på min Macbook. Det er ellers nemt nok at fjerne Windows med Bootcamp, og tilføje pladsen til partitionen med Mac OS X.

      Farvel – og ingen tak herfra – Microsoft!


      hlexa
      Registreret bruger

        Så fik jeg lagt Linux på min 10 år gamle ThinkPad X60 ved siden af Vista (og XP) på den ledige plads på HDDen. Den oprindelige disk på 60 GB var udskiftet med en 500 GB  disk og XP blev “clonet” over på HDDen i marts 2014, inden Vista blev installeret på en partition i en dual boot opsætning med Windows Boot Loader.

        Det er beskrevet her

        http://komputer.dk/forum/hjaelp-til-windows-og-programmer/windows/ssd-og-windows-7-eller-8

        Nu er Microsoft så tilsyneladende holdt op med at opdatere Vista, her et år forinden support ophører.

        Jeg hentede en ISO med Ubuntu 16.04 LTS – Long time Support, den skulle være understøttet indtil engang i år 2021. ISOen blev så brændt på en DVD og Ubuntu installeret ved siden af XP og Vista fra et ekstern DVD drev.

        Det gik fint og nu kan jeg vælge om den skal starte fra Ubuntu (som er default) eller vælge Vista, eller XP. Der ligger forskelligt som jeg gerne vil bevarer på de ældre installationer.

        Det betyder, at der ikke er nogen sikkerhedsproblemer selv om Vista ikke opdateres og X60eren kan fortsat gå på nettet. Nu mangler jeg bare at finde en effektiv reklameblokker til Firefox. Lige nu vælter det ind med blim-blim på avisernes HP.

         

        Forummet 'WINDOWS (tidligere udgaver)' er lukket for nye emner og svar.