Fejlmelding om virtuel harddisk

Løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 12 år, 3 måneder siden.
Oprettet af
per midtgaard
Registreret bruger

Jeg har de seneste dag pludselig fået en melding om fejl på det virtuelle drev d på min Vista pc, hvor harddisken er delt op i de virtuelle drev C, D og E.

Når jeg starter den op, kommer der en sort skærm med følgende information: NOTICE – Hard Drive SELF MONITORING SYSTEM har reported that a parameter has exceeded its normal operating range. Dell recommends that you back up your data regularly. A parameter out of range may or may not indicate a potential hard. (Så står der ikke mere). Press F1 to continue, F2 to enter setup.

Når jeg trykker F1 starter pc-en helt normalt, og fungerer ellers upåklageligt.

Jeg tager jævnlige backups af mine filer på drev D, og har senest checket drevet med værktøjet “Fejlfinding” under egenskaber for drev D. Desuden har jeg kørt en komplet viruskontrol af drevet. Ingen fejlmeldinger herefter.

Mens jeg bruger maskinen dukker en ny fejlmelding jævnligt op som vist i vedlagte billedfil. Jeg har endnu ikke turdet slette denne advarsel permanent.

Hvad kan der være galt ?

Jeg har mange fotos og film på drev d, kan det tænkes, at der er for mange filer i en undermappe ?

Venlig hilsen

Per Midtgaard

Det glæder mig, at du tager backup…

De to meddelelser peger i præcist samme retning, nemlig at D-drevet er ved at udvikle mekaniske fejl, der kan koste det livet. Der findes andre fejltyper end defekte sektorer, og du bør tage disse meldinger alvorligt – altså købe en ny disk.

Der findes et bredt udvalg af småprogrammer til at aflæse harddiskens helbred, f.eks. dette fra PassMark:

http://www.passmark.com/products/diskcheckup.htm

Hvis du er nysgerrig, kan du bruge dette til at finde ud af, hvad der præcist er galt.

Vil lige tilføje, at fejlmeldinger af denne type ikke kan forårsages af hverken for mange undermapper eller for mange filer i mapperne.


per midtgaard
Registreret bruger

    Til Henrik Ræder Clausen

    Tak for dit hurtige svar, selvom det ikke huer mig, at min harddisk er ved at stå af. Selvom den kun rapporterer om problemer med drev d, må det gælde hele harddisken, da der kun er tale om et vituelt drev.

    Jeg har hentet det foreslåede program, og det nogenlunde det samme som du.

    Venlig hilsen

    Per Midtgaard

    NB: Jeg beklager, at spørgsmålet blev sendt 4 gange, men da jeg ville sende første gang, fik jeg ingen reaktion, og trykkede derfor SEND et par gange ekstra, før det virkede. Kan du slette de 3 overflødige ?

    Forummet 'WINDOWS (tidligere udgaver)' er lukket for nye emner og svar.