Flytning af WIN.8.1 til nyt bundkort

Løst
Dette emne indeholder 1 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af  seniorproppen 10 år, 2 måneder siden.
Oprettet af
kompkarl
Registreret bruger

 

Jeg har en stationær pc med et 3 år gl. ASUS P7H55D-M PRO bundkort (90-MIBCP0-G0EAY0KZ) og med Intel I3 BX80616I3550 CPU (BX80616I3550). Det i parentes er prodocent varenummer.

Styresystemet er WINDOWS 8.1 som er installeret på en 120 GB SSD-hardisk og alle mine filer ligger på en 500 GB SATA-harddisk med 2 vol.

Jeg forventer, at når jeg starter op efter udskiftningen, at jeg bliver nød til at nyinstallere Windows 8.1 fra min DVD og det med den tilhørende ‘nøgle’, men frygter, at så kan OS ikke aktiveres igen.

Mit spørgsmål er derfor, hvorledes skal jeg gøre det for at jeg kan udskifte bundkortet (inkl. CPU) f.eks. med et (MSI FM2-A75MA-E35) bundkort og en AMD CPU (AD640KOKHLBOX) og genbruge styresystemet med den nøgle som er brugt på det gl. bundkort/CPU?

Mvh. Karlhvid.

 

 


seniorproppen
Abonnent

    Til Karl Hvid

    Da jeg selv har lavet samme “øvelse” gentagne gange med Windows XP, kan jeg ikke umiddelbart se, hvorfor det ikke også skulle være muligt at gøre det samme med Windows 8.1

    Selv om bundkortet m. m. er nyt, burde en ren nyinstallering med en efterfølgende aktivering af Windows 8.1 i princippet ikke give nogen problemer, da aktiverings-proceduren blot vil generere et nyt sæt aktiverings-nøgler med udgangspunkkt i det nye bundkorts nøgle-tal.

    I forbindelse med ovenstående vil det også være en god ide at formatere den harddisk, hvor Windows 8.1 skal genindlæses.

    Det nøjagtige antal gange man kan gen-aktivere Windows 8.1 kender jeg ikke, men med Windows XP kunne man nemt gen-aktivere operativsystemet 15 ~ 20 gange før man blev tvunget til at lave en telefonisk gen-aktivering.

    Skriv venligst en tilbagemelding, så vi andre læsere også kan se, i hvilket omfang ovenstående løsningsforslag har besvaret dit spørgsmål og afhjulpet dit problem.

     

    M. v. h. ~ “Seniorproppen”

     

    Forummet 'WINDOWS (tidligere udgaver)' er lukket for nye emner og svar.