Formatering af harddisk

Løst
Dette emne indeholder 4 svar, har 4 stemmer og blev senest opdateret af  Bertram Hansen 12 år, 10 måneder siden.
Oprettet af
kristian-318cd9a774
Abonnent

På min nye computer lå Windows 7 64 bit på harddisken, jeg fik ikke en løs CD med, det er vist normalt nu, der skulle så køres en installering og aktivering. Mit spørgmål er så, hvordan skal en evt. formatering af harddisken så foregå, heldigvis ikke aktuel endnu, kan jeg forvente at Windows 7 ligger i en speciel låst partion, og derfor ikke bliver slettet ved formateringen, og kan man så lave en ny installation derfra, kan jeg undersøge om Windows ligger der.

Hej

Ja, det er oftest sådan at den backup-disk man fik med i “gamle dage” ligger på en skjult partition på harddisken. Så du burde kunne starte din computer og trykke på hvad end for en knap der nu står er bootmenuen (På min er det F11). 

Herfra vælges den partition der hedder backup eller lignende, og du kan køre installationen derfra. 

Hej

Svaret er for såvidt udmærket, jeg mangler bare svar på den sidste sætning, jeg ville gerne at jeg kunne se at den var der, det synes jeg godt man kunne, selvom den er låst, men den var der jo i starten, så er det bare om den ryger ud ved en formatering.

Med venlig hilsen

Henning


Tips3
Medlem

                    Alternativ løsnings forslag.

     

    Du har jo licens nøglen til din Windows 7, den er måske klisteret på bagsiden af din computer.

     

    Og de computerbutikker som leverer en god service, kan jo også leverer en CD-rom med Windows 7 som passer til din computer, til feks 50 kr fordi du jo har licensnøglen på din PC som der er betalt for en gang.

     

    Og dermed kan du jo bare slette hele harddisken, og installerer fra CD-rom.

     

                         Hilsen Lotto//:sydjylland.dk

    jan larsen
    jan larsen
    Supporter

      Hvis jeg må tillade mig at komme med yderligere kommentarer – den skjulte partition med styresystemet du skal bruge i tilfælde af genindstalletion kan du se ved at højreklikke på ‘computer’ og vælge ‘administrer’ – herefter klikker du på linien ‘lager’ og derefter ‘diskhåndtering’

      Nu kan du se hvilke partitioner din harddisk indeholder og heriblandt den skjulte partition der tit har betegnelsen ’system recovery’ e.lign.

      Mht. om formatering fjerner denne partition er svaret nej – den består også efter en formatering af c-drevet – formatering er altid begrænset til den partition der specificeres og selv om du har 2,3 eller flere partitioner på din hd skal de alle formateres særskilt og formatering vil ikke have indflydelse på de øvrige partitioner.

      Hvis du på et tidspunkt mener at du får brug for den plads den skjulte partition optager vil du have mulighed for at oprette en geninstallations-cd/dvd direkte fra win7 (se i din manual) og kan så derefter roligt slette den skjulte partition og bruge pladsen til noget andet – og husk så at skrive licensnummeret, som Lotto så rigtigt siger som regel findes på undersiden af pc’en, ned på et sikkert sted – nummeret har det med at blive slidt af med tiden og så er du på herrens mark ved nyinstallation…

      Forummet 'WINDOWS (tidligere udgaver)' er lukket for nye emner og svar.